Misiunea Fundației Citi este de a sprijini progresul economic și de a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor din medii dezavantajate, în întreaga lume. Investim în proiecte care sporesc incluziunea financiară, accelerăm oportunitățile de angajare pentru tineri și dezvoltăm soluții pentru prosperitatea orașelor. Abordarea „mai mult decât filantropie” a Fundației valorifică experiența și aptitudinile angajaților Citi, încurajând implicarea directă a acestora în realizarea misiunii Fundației, prin leadership și inovație.
Investiția Fundației Citi în România
Cu un angajament pe termen lung, lucrăm cu două organizații non-profit internaționale pentru a sprijini pregătirea profesională și oportunitățile economice dedicate tinerilor din România:
Junior Achievement România - Programul ”Mini-Compania”
Având un istoric de colaborare de peste 32 de ani la nivel european și de 17 ani în România, în prezent, Citi și Junior Achievement investesc în programul educațional Mini-Compania, ce are ca scop inițierea elevilor cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani din licee din toată țara într-un set de competențe antreprenoriale, încurajându-i astfel să își dezvolte o afacere proprie în viitor.
Cu sprijinul profesorilor și angajaților Citi România, programul Mini-Compania oferă elevilor o experiență antreprenorială reală, prin intermediul căreia au oportunitatea de a transpune propriile idei de afaceri în realitate și de a se adapta mai bine la o economie bazată pe ideea de echilibru. între dezvoltarea economică, echitatea socială și protecția mediului.
Mai mult, programul oferă beneficiarilor oportunitatea de a participa la competiții precum JA Business Plan Challenge, dedicată tinerilor care doresc să dezvolte o idee de afaceri și JA Company of the Year, unde elevii testează ideea pe piață prin lansarea și gestionarea unei afaceri pilot sau a unui start-up, împreună cu prietenii și colegii lor. În competiție, elevii participă și la incubatorul educațional JA BizzFactory, unde au ocazia să primească feedback de la voluntari din mediul de business și să-și testeze ideile de afaceri cu clienți reali, făcând prima vânzare și verificând fezabilitatea produselor pe piața reală. Cei mai buni elevi din programul JA Mini-Compania susțin examenul pentru obținerea certificării European Entrepreneurial Skills Pass (ESP).
În anul școlar 2018 - 2019, peste 8500 de elevi din 120 de orașe din România au învățat noțiuni de bază despre antreprenoriat, dezvoltând peste 500 de planuri de afaceri. Angajații Citi România au sprijinit pregătirea elevilor fie la clasă, fie oferind consultanță și evaluare online.
United Way, în parteneriat cu Fundația ROI – Proiectul ”YEEI! Antreprenoriat la puterea tinerilor”
Pe baza unui curriculum cuprinzător, programul sprijină 60 de tineri din familii cu venituri reduse să-și dezvolte cunoștințele financiare și antreprenoriale și să devină mai bine pregătiți pentru începerea unui parcurs profesional. În cadrul programului, elevii beneficiază de stagii de practică în companii, își dezvoltă abilitățile de vorbire în public, de prezentare, precum și pitchingul pentru investitori; se familiarizează cu practicile de gestionare a resurselor umane și de recrutare, astfel încât să își crească șansele de a obține un loc de muncă sau de a lansa o companie în viitor. Programul este implementat în România și în Ungaria, în parteneriat cu Fundația United Way, cu investiții financiare de la Fundația Citi, pe perioada ianuarie 2018 - septembrie 2019.
Citi Global Community Day
Citi Global Community Day simbolizează efortul nostru comun de a ne diferenția prin practici de afaceri sustenabile și prin spiritul de voluntariat. Organizată pentru prima dată în 2006, Citi Global Community Day reprezintă un efort global constând în sute de evenimente de voluntariat derulate în întreaga lume, pentru a răspunde nevoilor specifice din comunitățile unde ne desfășurăm activitatea.
Cu această ocazie, în fiecare an, aproape 100.000 de voluntari Citi de pe tot globul dedică timp și resurse unei varietăți de proiecte care se adresează nevoilor specifice ale comunităților, precum educație, locuințe, protecția mediului, nutriție, sănătătate și răspuns la dezastre.