Magyar főoldal | Angol főoldal

Devizapiaci szolgáltatások

Bankunk a devizapiaci szolgáltatások területén is az ügyfelek teljes körű, rugalmas és hatékony kiszolgálására törekszik. Az ügyfeleink által elérhető devizapiaci szolgáltatásaink köre a spot átváltásoktól az egyszerű határidős ügyleteken át a hatékony kockázatkezelést lehetővé tevő strukturált származtatott ügyletekig terjed.

Devizaárfolyamok jegyzése

A Citibank minden banki munkanapon két alkalommal, 9.00 óra előtt és 14.00 órakor jegyez hivatalos árfolyamokat.

Az Európai Gazdasági Térség (EGT, Európai Gazdagági Térség államai – az Európai Unió 27 tagállama, valamint Norvégia, Izland és Lichtenstein) tagállamának pénznemét érintő, devizakonverzióval járó jóváírás esetén a T+0-ra jegyzett 10.000 USD alatti tranzakciókra vonatkozó devizaárfolyamok és jóváírási szabályok érvényesek.

Azonnali (spot) devizaügyletek

Már 10 000 amerikai dollár (USD) vagy azzal egyenértékű más devizaátváltás esetén egyedi árfolyamot biztosítunk. Az átváltás ideje a szokásos két napról egy napra rövidíthető, sőt akár a napon belüli hozzáférés is megoldható. Internet alapú Online Trading rendszerünk segítségével ügyfeleink másodpercek alatt lebonyolíthatják az egyedi igényeiknek megfelelő konverziós ügyleteket.

Határidős (forward) devizaügyletek

Lehetőséget nyújtunk határidős árfolyamrögzítésre mind forint-deviza viszonylatban, mind az egyes devizák között. A határidős ügyletek segítségével ügyfeleink piaci árfolyammozgásokból adódó kockázatai csökkennek, jelentősen megkönnyítve ezzel a pénzügyi tervezést. Spot és forward üzletkötésre a vállalati ügyfeleinknek a CitiTreasury Online Trading-en keresztül is lehetőségük van.

Opciók és strukturált forwardok

Az opciók és strukturált forwardok a devizakockázatok kezelésének hatékony eszközei. Segítségükkel ügyfeleink úgy mérsékelhetik az árfolyamok kedvezőtlen elmozdulásából adódó kockázataikat, hogy közben nem kell lemondaniuk a számukra kedvező irányú árfolyam-alakulásból való részesedésről sem. Az opciók, illetve strukturált forwardok kölönböző változatainak széles skáláját kínáljuk ügyfeleinknek, hiszen az optimális kockázat-kezelési struktúra egyéb tényezők mellett függ a devizakitettség jellegétől, az aktuális piaci kondícióktól, illetve az ügyfél igényeitől, várakozásaitól is.