Magyar főoldal | Angol főoldal

Állandó átutalási megbízások

Az állandó átutalási megbízások használatával Ön rendszeresen ismétlődő, fix összegű vagy bizonyos limitértékhez kötött átutalási megbízásokat adhat a Citibanknak, amelyet a bank a megbízásban szereplő rendszerességgel és összegben teljesít automatikusan.

Az alábbi állandó átutalási megbízások teljesítését kérhetik bankunktól:

Állandó átutalási megbízás bármely - Citibank által jegyzett - devizanemben adható, gyakorisága pedig lehet napi, heti, havi vagy akár éves is.

Likviditáskezelési struktúrák - Egyenlegösszevonási lehetőségek

Az Önök igényének megfelelően az át- és összevezetési struktúrák felállíthatóak olyan formában is, hogy a következő banki nap reggelén az előző munkanap végén történt átvezetések visszakönyvelései megtörténjenek. Ekkor az alszámlákra az előző banki nap végén keletkezett egyenlegek kerülnek visszakönyvelésre, amellett, hogy az összevezetések egyéb előnyei megmaradnak.

A legoptimálisabb likviditás kezelés elérése érdekében a fenti struktúráknak tükröznie kell az adott vállalat speciális igényeit és szervezeti felépítését. Az Ügyfelünk számára optimális (akár többszintű, illetve nemzetközi) átvezetési struktúra kialakításában Bankunk szívesen áll rendelkezésükre

További információ:

1. Fix összegű állandó átutalási megbízások

A Citibank bármely, általa jegyzett devizában képes az Önök igényei szerint ismétlődő, előre meghatározott napokon történő átutalások teljesítésére, amivel az újra és újra benyújtandó átutalások terhét veszi le az Önök válláról.

A legjellemzőbb felhasználási módok közé tartoznak a fix havi díjak, a hetente feladandó hirdetési díjak, a banki törlesztőrészletek, valamint a fix összegű közüzemi díjak átvezetése

2. Célértéken felüli minimum vagy maximum összegre vonatkozó átvezetési megbízások

Ezt a termékcsoportot a Citibank azon nagyvállalati ügyfeleinek ajánlja, akik több forint folyószámlával, vagy azonos devizában vezetett folyószámlával rendelkeznek.

A Citibank automatikus állandó átutalási szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy Önök több folyószámla között is optimálisan kezelhessék likviditásukat, valamint nyomon követhessék kamatbevételeiket és -kiadásaikat. Az Önök kérésére Bankunk számos átvezetési struktúrát tud kialakítani, amelyek igazodnak az Önök üzleti igényeihez és szervezeti felépítéséhez.

Az alábbiakban példaként mutatunk néhány struktúrát, amely alkalmas lehet az Önök vállalata számára is:

3. Egyenleg célértékre feltöltése

Kérésre az Önök egyik folyószámlájának (célszámla) egyenlegét a minimálisan meghatározott egyenleg összegéig töltjük fel egy megadott másik számláról, amennyiben a célszámla nap végi egyenlege a megadott egyenleg összege alá csökken. Egy jellemző felhasználási módozat lehet, hogy például az alszámla egyenlege mindig legalább 10 millió forint legyen.

4. Egyenleg célértékre csökkentése

Kérésre az egyik folyószámla egyenlegét a meghatározott egyenleg összegére csökkentjük azzal, hogy a meghatározott egyenleg feletti összeget átvezetjük egy előre meghatározott másik számlára. Egy jellemző felhasználási módozat lehet, hogy például az alszámla egyenlege ne haladja meg a 20 millió forintot.

5. Egyenleg pontos értékre beállítása/egyenlegösszevonás

Ezzel a szolgáltatással a cégük/cégcsoportjuk egyik számláját (alszámla) előre meghatározott időpontokban előre meghatározott egyenlegre (célértékre) rendezzük, egy megadott másik számlával szemben (főszámla) - ebben az esetben tehát a Citibank a célértéknél kisebb egyenleget az alszámlán feltölti, a célértéknél nagyobbat pedig átvezeti a főszámlára. Egy főszámlához természetesen több alszámla is tartozhat a fenti szolgáltatás használatával.

Egy jellemző felhasználási módozat lehet, hogy például az alszámla egyenlege pontosan 1 millió forint legyen minden nap végén, illetve alszámlák egyenlegének 'összevezetése' egy közös főszámlán.

6. Kamatelosztás

A különbözö számlák között felállított tartós át- és összevezetési struktúrák fontos szempontja az elért kamatnyereség elosztása a résztvevők között. A Citibank kamatelosztási jelentéssel is az Önök rendelkezésére áll, valamint az így számított kamatot - igény szerint - a struktúrában résztvevő számlákon lekönyveli.