Magyar főoldal | Angol főoldal

Készpénz

Számos vállalat életében jelentős szerepet tölt be a készpénzforgalom. A Citibank minden ügyfele számára rugalmas és biztonságos készpénzkezelési szolgáltatásokat kínál Vállalati Pénztárában.

Készpénzkezelési szolgáltatások

Készpénzfelvétel

A 2 millió Ft feletti forint illetve 10.000 amerikai dollár (USD) vagy annak megfelelő összegű egyéb valutában történő készpénzfelvételre, illetve meghatározott címletek kifizetésére vonatkozó egyedi szabályokat lásd Nagyvállalati Fizetési Számla Kondíciós Lista

Harmadik személyek tranzakciói

Harmadik személy kizárólag az Önök által adott írásbeli meghatalmazás birtokában vehet fel készpénzt az Önök számlájáról. A Citibank szigorú biztonsági intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy kizárólag a meghatalmazással rendelkező személyek hajthassanak végre külső tranzakciókat. Emellett minden harmadik személy által bonyolított készpénzfelvétel esetén a tranzakciót végző személynek rendelkeznie kell egy, Önök által bankszerűen aláírt és kitöltött készpénzfelvételi bizonylattal is.

Tranzakciós díjak és költségek

Kondíciós Listák

Zsákos befizetés

Amennyiben az Önök cége jelentős készpénzforgalmat bonyolít le, Önök megállapodhatnak egy biztonsági pénzszállító céggel a készpénz telephelyeken történő begyűjtésére. A pénzszállító cég páncélozott szállítóautóival begyűjti, majd feldolgozza a összegyűlt készpénzt.

A készpénzfeldolgozás a begyűjtés napjának éjszakáján történik, az összeget a Citibank a következő munkanap reggelén írja jóvá a vállalat számláján. A befizetett összeg a jóáírást követően azonnal elérhető. A pénzszállító cég alkalmazása nagy biztonságot jelenthet az Önök számára és minimálisra csökkentheti a készpénzkezeléssel és szállítással járó kockázatot.

Tranzakciós díjak és költségek

Kondíciós Listák

Készpénzbefizetés

A Vállalati Pénztárban befizetett készpénzt a Citibank azonnal jóváírja az Önök számláján, függetlenül attól, hogy a pénztári órák alatt mikor fizette be az összeget. A Citibank minden vállalati fiókja rendelkezik pénztárral, így Ön bármely egységünkben befizethet készpénzt forint- és devizaszámláira.

Készpénzes műveletekkel kapcsolatos legfontosabb Hirdetmények: