Hungarian Main page | English Main page

24 January 2024

A Citi Foundation meghirdette a 2024-es Globális Innovációs Pályázatát a hajléktalanság problémáján úttörő megoldássokkal dolgozó nonprofit szervezetek részére

A Citi Foundation a mai napon közzétette a legújabb Globális Innovációs Kihívására vonatkozó pályázati felhívását. Ezzel a finanszírozási modellel a legégetőbb társadalmi problémákkal foglalkozó nonprofit szervezeteket kívánja segíteni abban, hogy világszerte mélyrehatóbb változásokat tudjanak elérni. Az alapítvány a 2024-es Globális Innovációs Kihívás keretében összesen 25 millió dollárnyi, katalizátorként szolgáló finanszírozást nyújt 50 olyan közösségi szervezetnek, amelyek újszerű módszerekkel dolgoznak a hajléktalanság problémájának megoldásán.

A lakáshelyzeti bizonytalanság egy globális probléma: az ENSZ világszerte mintegy 150 millióra becsüli a hajléktalanok számát. A Citi és a Citi Foundation azt vallja, hogy az egyén, a család és a közösség gazdasági és társadalmi jólétéhez nélkülözhetetlen a biztonságos, megfizethető és stabil lakhatás.

„Napjainkban a világ számos pontján egyre szélesebb rétegeket érint a hajléktalanság. Különböző megnyilvánulási formái vannak, és ezek mindegyike egyedi megoldást igényel” – mondta Brandee McHale, a Citi Foundation elnöke és a Citi Közösségi Befektetések és Fejlesztések területének vezetője. „Az idei Globális Innovációs Kihívás keretében filantróp tőkével segítjük elő olyan innovatív módszerek kidolgozását és gyakorlati megvalósítását, amelyekkel felszámolható a hajléktalanság, és amelyek mélyreható változásokat indíthatnak el az emberek életében a világ minden részén.”

A legújabb Globális Innovációs Kihívás a Citi és a Citi Foundation biztonságos lakhatás elősegítése érdekében régóta végzett munkájára épül, amelynek eredményességét az alábbi példák is igazolják:

„Az egyesült királyságbeli hajléktalanság és a szegénység felszámolása iránt elkötelezett szervezetként közvetlen tapasztalataink vannak azt illetően, hogy mennyire fontosak a helyi szinten kidolgozott, innovatív megoldások” – hangsúlyozta Lara McCullagh, a Big Issue társadalmi vállalkozási csoport ügyvezető igazgatója. „Azzal is tisztában vagyunk, hogy a Globális Innovációs Kihívás program keretében kínálthoz hasonló, katalizátorként szolgáló finanszírozás mennyire sokat jelent az ezen a téren működő szervezetek számára, amelyek a hajléktalansággal küzdő emberek, családok támogatásának új, egyre hatékonyabb módozatain dolgoznak. Alig várjuk, hogy megláthassuk a nyílt pályázati felhívásra a világ minden tájáról beérkező, valóban hatékony megoldások egész sorát.”

„Szervezetünk az elmúlt évek során a Citi Foundation támogatásával olyan fenntartható lakhatási programokat indított útjukra, amelyek alacsony jövedelmű emberek ezreinek könnyítették meg, hogy rendes lakáshoz jussanak Argentínában” – mondta el Nicolás Maggio, a Fundación FOVISEE elnök-vezérigazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy 2024-ben a Globális Innovációs Kihívás témája a hajléktalanság, és hogy a Citi Foundation nélkülözhetetlen finanszírozási forrásokat biztosít az ágazat non profit szervezeti által kínált leginnovatívabb megoldások megvalósításához.

A támogatásra jogosult szervezetek jelentkezési határideje 2024. február 13., kedd, New York-i idő szerint déli 12 óra, magyar idő szerint délután 6 óra, az eredményhirdetésre az év későbbi részében kerül sor. További információ a lehetőségről, a támogathatósági feltételekről és az érintett térségekről itt: www.citifoundation.com/rfp.


Citi Foundation

A Citi Foundation célja, hogy a gazdasági fejlődést támogatva javítson az alacsony jövedelmű közösségek életén az egész világon. Olyan erőfeszítéseket támogatunk befektetéseinkkel, melyek elősegítik a pénzügyi integrációt, állásokat teremtenek a fiatalok számára, és újragondolják hogyan lehet gazdaságilag aktív közösségeket építeni. A Citi Foundation “Több, mint Jótékonyság” megközelítésével a Citi és a Citi munkatársainak óriási tapasztalatát használja arra, hogy küldetését elérje és ösztönözze az innovációt és a progresszív gondolkodást.

Citi

A Citi kiváló banki partner a határokon átnyúló igényekkel rendelkező intézmények számára, globális vezető vagyonkezelésben és megbecsült lakossági banki szolgáltató hazai piacán, az Egyesült Államokban. A Citi több mint 160 országban és közigazgatási területen kínálja a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját vállalati, állami, befektetői, intézményi és magánügyfeleknek.

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi| YouTube: www.youtube.com/citi | Facebook: www.facebook.com/citi