Magyar főoldal | Angol főoldal

Budapest, 2023. szeptember 11.

A Citi és a BGE újraindítja a nagysikerű Bank of the Future kurzust

A Citi Magyarország (Citi) és hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek a Külkereskedelmi Kara (BGE KKK) idén szeptemberben újra elindítja a „Building the Bank of the Future” kurzust. A másodjára megrendezésre kerülő angol nyelvű kurzus újabb 30 diáknak nyújt betekintést a bankok világába és abba, hogy milyen is lesz a jövő bankja.

A stratégiai partnerség keretében alapított Citi Global Business Vállalati Tanszék által kidolgozott kurzuson új, gyakorlatfókuszú módszereket alkalmaznak a nemzetközi akkreditációs (Association to Advance Collegiate Schools of Business - AACSB) képzésfejlesztési elvárásoknak megfelelően.

A Citi számára kiemelten fontos ez a kurzus, melyet tartalmilag a legfrissebb pénzügyi tudással töltöttek meg, miközben teret engedtek a hallgatóknak arra, hogy egy globális nagyvállalat működési kultúrájába is betekinthessenek, perspektívába helyezve a lehetséges jövőbeni karrierutakat.

„A Citinél nagyon fontosnak tartjuk, hogy a közös munkával hozzájárulhatunk a hallgatók fejlődéséhez és a BGE küldetésének teljesítéséhez, hogy inspiráló üzleti oktatással olyan hallgatókat képezzenek, akik a jövő kihívásaival felkészülten és felelősségteljesen tudnak szembenézni. Hiszen ez mindannyiunk érdeke” – mondta a sikeres záróvizsgát tevőknek szóló gratuláló beszédében Munir Nanji, a Citi Közép-európai és Írországi régiójának vezetője.

„A hallgatók akkor tudnak sikeresen helytállni munkahelyükön és aktívan építeni egy fejlődő, fenntartható világot, ha már a tanulmányaik során gyakorlati kontextusba tudják helyezni az elméleti tudást. Emellett pedig olyan készségeik fejlődhetnek, amelyeket a munkaadók is elvárnak” – emelte ki záróbeszédében Dr. Forgács Anna, a BGE KKK oktatási dékánhelyettese.

Idén szeptemberben a Citi kurzus újabb 30 hallgató számára ad betekintést a munka világába, ezzel segítve a hallgatókat, hogy elméleti tudásukat a gyakorlatba is átültessék, megismertetve velük a vállalati, vállalkozói és analitikus gondolkodást, a nemzetközi működési környezet üzleti hatásait, a tervezést, és a stratégia-kidolgozás különböző területeit. Mindezeken túl a kurzus olyan készségek és kompetenciák kifejlesztésében, megerősítésében is segít a hallgatóknak, amelyek elengedhetetlenek a sikeres helytálláshoz a munkaerőpiacon, ilyenek például az időmenedzsment, a digitalizáció, a prezentációs készség, a csapatmunka vagy a stratégiai szemlélet.

A tavalyi kurzuson sikeresen résztvevő hallgatók visszajelzéseikben kiemelték a kurzus inspiráló hatását, módszertani újszerűségét, nagyra értékelve a Citi mentoraival közös munkát, valamint a Citis banki vezetők kritikai gondolkodásra késztető interaktív előadásait, és a kérdéskörök gyakorlati megközelítését.

A Citiről

A Citi kiváló banki partner a határokon átnyúló igényekkel rendelkező intézmények számára, globális vezető vagyonkezelésben és megbecsült lakossági banki szolgáltató hazai piacán, az Egyesült Államokban. A Citi több mint 160 országban és közigazgatási területen kínálja a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját vállalati, állami, befektetői, intézményi és magánügyfeleknek.

A Citi Magyarországról

A Citi Magyarország 1985 óta kínál innovatív pénzügyi megoldásokat kis-, közép- és nagyvállalati, multinacionális vállalati, állami szektorbeli, valamint pénzügyi intézményi ügyfeleknek Magyarországon. Emellett a 2005-ben létesített budapesti Citi Solutions Center széles körben nyújt szolgáltatásokat a technológia, az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a kockázatkezelés és -kontroll területein a Citi leányvállatainak világszerte. További információ a www.citibank.hu weboldalon.

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Facebook: www.facebook.com/citi