Magyar főoldal | Angol főoldal

2021. augusztus 30.

A Citi Munir Nanjit Nevezi ki Közép-Európai Régiójának Élére és a Citi Csehországi Vezetőjének

KÖZÉP-EURÓPA — A Citi Munir Nanjit nevezi ki a Citi közép-európai régiójának vezetőjévé és ezzel egy időben a Citi csehországi vezetőjének 2021. szeptember 1-jétől. Munir régióvezetői pozíciójában Kevin A. Murray helyét veszi át, aki 2021. augusztusában ment nyugdíjba. Munir Nanji közvetlen felettese Kristine Braden, az európai régió vezetője lesz. Közép-európai régióvezetői pozíciójában Munirhoz tartozik majd Bulgária, Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia mellett további 11 un. non-presence ország a régióban. Munir Nanji a cseh franchise vezetőjeként, a felügyeleti jóváhagyást követően, Michal Nebeskyt váltja majd, aki a Citin kívül folytatja pályafutását.

Munir jelenleg az Asia Pacific régió Global Subsidiaries Group terület vezetője a Citi Banking Capital Markets and Advisory üzletágán belül, Szingapúri székhellyel. Munir Nanji korábban széleskörű nemzetközi tapasztalatokra tett szert Ázsia, Európa és Afrika országaiban, ahol különböző országos és régiós vállalati banki, termékmenedzsment területeken dolgozott, illetve a Citi különböző jogi entitásait vezette. Ezt megelőzően dolgozott az UniCreditnél, ahol annak közép-európai expanzióját támogatta. Munir pályafutását menedzserasszisztensként kezdte a Citinél Kenyában.

Kristine Braden, a Citi európai régiójának vezetője így nyilatkozott a kinevezéssel kapcsolatban: „Nagy örömmel üdvözlöm Munir Nanjit újra Közép-Európában, amely egy fontos régió a Citi számára. Munir 30 éves nemzetközi banki tapasztalattal rendelkezik; melynek során a legjelentősebb üzletágakat vezette és kiemelt ügyfélszegmenseinket menedzselte Ázsiában és az EMEA régióban. Irányításával a Citi tovább folytatja hozzájárulását ezen fontos piacok gazdasági növekedéséhez és fejlődéséhez”.