Magyar főoldal | Angol főoldal

2020. december 3.

50 000 új facsemete a Pilisi Parkerdőben – így ünnepel a Citi Magyarországon

Budapest, Hungary – Dupla jubileumot ünnepel idén a Citibank Magyarországon: 35 éve, 1985-ben alapították a bankot, és 2005-ben hozták létre, a most 15 éves évfordulóját ünneplő szolgáltatóközpontot Budapesten. A fenntarthatóságot kiemelt értéknek tartó Citi a kettős jubileumot 50 000 facsemete ültetésével szeretné emlékezetessé tenni. Ezzel az erdőtelepítési projekttel a cég nemcsak a klímavédelem, hanem az ország iránti hosszú távú elkötelezettségét is kifejezi.

Az első facsemete, egy juharfa elültetésére Veronika Spanarova, a Citi Magyarország vezérigazgatójának, Kevin A. Murray, a Citi közép-európai régiójának vezetőjének és Kodaj Károly, a Citi Solutions Center Budapest megbízott vezetőjének közreműködésével került sor a Hűvösvölgyi Nagyréten.

A napokban folytatódik a fennmaradó kisfák adott termőhelynek megfelelő ültetése a Pilisi Parkerdő területén. A projekt keretében a budai oldalon tölgyféléket, juharokat, berkenyéket és hársfákat, míg a pesti oldalon hazai nyárfaféléket ültetnek az erdőgazdaság szakemberei a 2020/2021-es ültetési szezon végéig, várhatóan 2021 március közepéig. Ez a legkedvezőbb időszak ugyanis a faültetésre, ilyenkor ideálisak a körülmények a fák gyökeresedéséhez.

Kevin A. Murray, kelet-európai régióvezető a következőket hangsúlyozta: „A klímaváltozás a világ egyik legnagyobb kihívása jelenleg, ezért közös felelősségünk, hogy aktív szerepet vállaljunk a környezetvédelemben és tevékenységünkkel elköteleződjünk a fenntartható jövő iránt”.

“Nagy öröm, hogy az erdőtelepítéssel emlékezetessé tehetjük a bank és a szolgáltatóközpont alapításának évfordulóját és megünnepelhetjük az elmúlt évtizedek magyarországi eredményeit” – mondta Veronika Spanarova, magyarországi vezérigazgató.

“Köszönöm kollégáimnak, hogy áldozatos munkájukkal közvetve hozzájárultak környezetünk zöldebbé és élhetőbbé tételéhez.” – tette hozzá Kodaj Károly, a szolgáltatóközpont megbízott vezetője.

A faültetés a Pilisi Parkerdővel együttműködésben valósul meg. Az erdőgazdaság a fák hosszú távú kezelését és gondozását is vállalta.

A Citi Magyarország idén már 35 éve kínál innovatív pénzügyi megoldásokat a magyar bankpiacon. Világszínvonalú banki termékek és szolgáltatások széles körét nyújtja kis-, közép- és nagyvállalati, multinacionális, állami, valamint pénzügyi intézményi ügyfeleinek, így járulva hozzá terveik megvalósításához, céljaik eléréséhez. Szolgáltatóközpontjával, a Citi Solutions Center Budapesttel együtt – amely széles körben nyújt szolgáltatásokat a technológia, az üzleti adminisztráció, a pénzügy, a humánerőforrás-menedzsment, a kockázatkezelés és -kontroll területein a Citi-leányvállatainak világszerte – a Citi Magyarországnak több mint 2300 munkavállalója van.

Vissza a Sajtószobába