Magyar főoldal | Angol főoldal

2020. szeptember 30.

A nélkülözők a második hullám alatt is számíthatnak a segítségre!

A Citibank alapítványa 38,6 millió forintot adományoz a Magyar Vöröskeresztnek, hogy a humanitárius szervezet közreműködésével a koronavírus járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került közösségeket támogassa a következő hónapokban

Budapest, Magyarország – A Citi Alapítvány 38,6 millió forintot adományoz a Magyar Vöröskeresztnek, hogy az segítséget nyújthasson a világméretű járvány által sújtott nehéz helyzetbe került magyarországi közösségeknek, és tevékenységével elősegíthesse a hosszú távú gazdasági talpraállást.

A Citi Alapítvány tisztában van azzal, hogy a járványhelyzet aránytalanul keményen sújt egyes közösségeket, ezért úgy döntött, hogy a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben támogatja a koronavírus járvány miatt munkanélkülivé vált embereket és a Magyar Vöröskereszt által működtetett szociális intézményekben élőket, családokat és hajléktalanokat.

A koronavírus a szociálisan kiszolgáltatott, hátrányos helyzetűeket sújtotta a leginkább, ezért a program keretében azok a nehéz helyzetbe került családok és emberek jutnak támogatáshoz, akik közül sokan elveszítették munkájukat, ezért még nehezebben birkóznak meg a járványhelyzettel. A Magyar Vöröskereszt szociális ellátórendszerének ügyfelei is segítséget kapnak; tíz Családok Átmeneti Otthona, valamint további 119, szintén a Magyar Vöröskereszt által működtetett intézmény és szolgáltatás kap támogatást.

A támogatás tartós élelmiszert, friss élelmiszer-alapanyagokat, személyes higiéniai cikkeket, védőeszközöket, valamint a szociális intézmények tisztán tartásához szükséges fertőtlenítőszereket foglal magában.

A Citi Alapítvány adományának köszönhetően a Magyar Vöröskereszt felkészülhetett arra, hogy a második hullám alatt is megfelelő színvonalon segíthesse kiegészítő feladatok ellátásával azokat az állami szervezeteket, amelyek a járvány kapcsán végeznek tevékenységeket.

“A Magyar Vöröskereszt hazánkban az elsők között szállt szembe a koronavírussal. Tavasszal végig azt tartottuk szem előtt, hogy a lehető legszélesebb körben segítsük a lakosságot és tevékeny részesei legyünk a járvány elleni összefogásnak. Akkor sikeresen bírkóztunk meg egy korábban nem tapasztalt veszélyhelyzettel, de tudtuk hogy a járványnak még nincs vége. A szeptemberben hazánkat is elérő második hullám kapcsán a Citibank alapítványának kiemelkedő támogatása a lehető legjobbkor jött. Segítségével felkészülhettünk a járvány második hullámára, így az előttünk álló hónapokban is széles körben tudjuk folytatni a járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek, közösségek támogatását.”mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Veronika Spanarova, a Citi Magyarország vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: “A koronavírus járványhelyzet felszínre hozta a közösségeinkben meglévő szociális és gazdasági egyenlőtlenségeket. A leginkább sújtott családok és közösségek megsegítését célzó együttműködésünk a Magyar Vöröskereszttel segít abban, hogy hozzájáruljunk ezeknek az egyenlőtlenségeknek a kezeléséhez, és támogatást nyújtsunk a rászorulóknak.”

A Citi ezenkívül helyileg és globálisan is folytatja proaktív intézkedéseit annak érdekében, hogy biztosítsa a megfelelő körülményeket munkavállalói részére.