Magyar főoldal | Angol főoldal

2020. szeptember 24.

Veronika Spanarova lett a Citi magyarországi vállalatának vezérigazgatója

BUDAPEST (MAGYARORSZÁG) – A Citibank Europe plc Veronika Spanarovát nevezte ki a Citi magyarországi vállalatának vezérigazgatójává. Veronika új pozíciójában a Citi magyarországi növekedését célzó munkát irányítja, miközben gondoskodik arról, hogy a vállalat mindenkor megbízhatóan, a legmagasabb normáknak megfelelően végezze üzleti tevékenységét. Veronika Kevin A. Murray helyét veszi át, aki mostantól a Citi lengyelországi szolgáltatóközpontjának vezetői posztját látja el. Új pozíciója mellett Kevin Murray marad a Citi közép-európai régiójának vezérigazgatója.

Veronika a Citi pozsonyi irodájából érkezik, ahol a szlovákiai Citi vezérigazgatójaként és a szlovák vállalati banki üzletág vezetőjeként tevékenykedett. „A Citi egyedülálló módon 35 éve élen jár abban, hogy innovatív megoldásokkal szolgálja ki magyarországi ügyfeleit. Emellett Magyarország ad otthont az EMEA-régió egyik szolgáltatóközpontjának (CSC) is. Rendkívül lelkesítő feladat, hogy ilyen magas szakmai felkészültségű, elkötelezett munkatársakat irányíthatok, akikkel tovább bővíthetjük üzleti tevékenységünket, és gondoskodhatunk ügyfeleink gyarapodásáról.” – mondta Veronika Spanarova.

Kevin A. Murray, a Citi közép-európai régiójának vezérigazgatója így nyilatkozott a kinevezéssel kapcsolatban: „Örömmel tölt el, hogy olyan jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkező személy veszi át a számunkra nagyon nagy jelentőségű magyarországi tevékenység irányítását, mint Veronika Spanarova. Veronika több mint 25 éve dolgozik a Citinél; tapasztalt banki vezető, aki a működésünk minden szakmai vonatkozásával teljeskörűen tisztában van, így garantálható, hogy irányítása alatt a Citi Magyarország továbbra is aktívan hozzájárul az ország gazdasági növekedéséhez és fejlődéséhez.”

Veronika Spanarova 1995-ben a Cseh Köztársaságban kezdte meg pályafutását a Citinél, és mind Csehországban, mind külföldön számottevő vezetői tapasztalatokat szerzett. A prágai vállalati banki üzletágban dolgozott, majd a Citi brazíliai, Sao Paoló-i vállalati banki részlegéhez került, ahol 5 évet töltött el. 2010-ben a Citi cseh köztársaságbeli, prágai irodájában folytatta pályafutását, ahol több vezető pozíciót is betöltött a Citi lakossági banki üzletágában. 2012-ben Veronikát nevezték ki a Citi csehországi lakossági üzletágának vezetőjévé. 2016-ban Pozsonyba költözött, ahol 2016 májusában a szlovákiai Citi vezérigazgatója lett. Veronika Spanarova a prágai Károly Egyetemen végzett közgazdászként. Házas, három gyermeke van.

Vissza a Sajtószobába