Magyar főoldal | Angol főoldal

2020. július 15.

A Citi nyerte el az Euromoney 2020-as “A közép-kelet-európai régió legjobb tanácsadó bankja” Kiválósági díját

BUDAPEST – A Citinek ítélték oda „A közép-kelet-európai régió legjobb tanácsadó bankja” elismerést az Euromoney 2020-as Kiválósági díjainak díjátadóján. Az Euromoney évente kihirdetésre kerülő Kiválósági díjait („Awards for Excellence”) az egyik legfontosabb elismerésnek tartják a pénzügyi szolgálatói szektorban.

A most kapott díjjal a Citi befektetési banki, tőkepiaci és tanácsadói üzletágainak erejét, a bank komplex finanszírozási csomagok felépítésével kapcsolatos felkészültségét, valamint a vállalati fúziókra és felvásárlásokra vonatkozó tanácsadó tevékenységének minőségét ismerték el.

„A Citi a 2020. március végéig tartó 12 hónapos időszakon keresztül vezette a Dealogic értékelő táblázatát; ez alatt az idő alatt 17 – összesen 17,7 milliárd USD értékű – tranzakcióban vállalt szerepet, szemben az utána következő szereplő mindössze 9,5 milliárd dollár összértékű ügyleteivel. Az ügyletek közé tartozott az orosz kiskereskedelmi ágazat történetének eddigi legnagyobb felvásárlása, az eddigi legjelentősebb kínai befektetés a törökországi infrastruktúrába, valamint több hatalmas jelentőségű közép- és délkelet-európai tranzakció” – jegyezte meg az Euromoney.

A díjjal kapcsolatban Theo Giatrakos, a Citi közép- és délkelet-európai befektetési igazgatója a következőket mondta el: „Az a tény, hogy a Citit a régió legjobb tanácsadó bankjaként ilyen jelentős díjjal ismerték el, kiemeli a fúziókkal és felvásárlásokkal foglalkozó M&A franchise-unk erejét és az ügyfeleink által a bankunkba helyezett fontos és mély stratégiai bizalmat. Rendkívül ígéretesnek tartjuk a régió jelenlegi befektetési környezetét, és szeretnénk megőrizni az ügyletek jelenlegi lendületét, amellyel kapcsolatban elsősorban a technológiát, a fenntartható növekedést és regionális bajnokaink globális terjeszkedését tartjuk szem előtt.”

„Ez a jelentős díj elismerése a Citi helyi ügyfélköre, globális ágazati szakértelme és tanácsadói képességei közötti gyömölcsöző kapcsolatnak. Ezeknek az adottságoknak a kombinációja teszi lehetővé, hogy a régió legígéretesebb vállalatait összekapcsoljuk a nemzetközi piac kínálta lehetőségekkel, és hogy támogatni tudjuk ügyfeleinket stratégiai növekedési céljaik megvalósításában” – nyilatkozta Tóth László, a Citi nagy- és multinacionális vállalati üzletágának Magyarországért, a Nyugat-Balkánért, a balti államokért és Belaruszért felelős vezetője.

Vissza a Sajtószobába