Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citi Közép- és Kelet-Európa legjobb befektetési és legjobb fizetésforgalmi szolgáltatásokat nyújtó bankja

A Euromoney számos Award for Excellence díjjal tüntette ki a Citit

2018. július 13.

Budapest – A Euromoney magazin az idén a Citinek ítélte a „Világ legjobb befektetési bankja” kiválósági díjat (Award for Excellence) 2018. július 11-én Londonban. Ezen elismerés mellett a Citi lett a „Világ legjobb finanszírozói bankja” és a világ legjobb bankja a „Vállalati felelősségvállalás” kategóriában is.

A Citi a három globális díjon kívül további tizenegy első helyet tudhat magáénak, többek között a „Közép- és Kelet-Európa legjobb befektetési bankja” és a „Közép- és Kelet-Európa legjobb fizetésforgalmi szolgáltatásokat nyújtó bankja” díjakat.

A Citi sikerének kapcsán a Euromoney magazin a következőket nyilatkozta: „Egyszerű, de igen meggyőző oka van annak, hogy a Citit a világ legjobb befektetési bankjának jelöltük az idén. A világ bármely részén, ahol a Euromoney megvizsgálta az adott régió vezető befektetési bankjainak eredményeit, a Citi volt a hiteles jelölt.

Ez két vitathatatlan ténynek köszönhető a Citi vállalati ügyfeleit (ICG) illetően: más cég meg sem közelíti a Citi által nyújtott nagyvállalati banki műveletek skáláját és méretét; továbbá a Citi nem csak felépítette és fenntartja globális hálózatát, de úgy építi, azt, hogy a működtetés mellett egyre növekvő értéket teremt vele ügyfelei számára, akik a Citit valódi, megbízható partnernek tekintik a saját globális üzleteik lebonyolításához. A versenytársak még csak most kapcsolnak, hogy a Citinek van valamilye, ami nekik nincs. Az ügyfelek ezt már jóval korábban észrevették.”

A globális díjak mellett a Citit több kategóriában is díjazták az idén:

Jamie Forese, a Citi elnöke és Vállalati Ügyfelekért Felelős vezetője elmondta: „Az elmúlt 12 hónapban rendkívüli munkát végeztünk teljesítve azt a vállalásunkat, hogy szinergiákat teremtsünk a vállalati és a befektetési banki működésünkben.

Eredményeink folyamatosan bizonyítják; legnagyobb versenyelőnyünk a nagy, komplex elvárásokkal rendelkező ügyfeleink kiszolgálásakor az, hogy mi egy olyan globális hálózatra támaszkodhatunk, amely versenytársainknak nem áll rendelkezésére. A Euromoneytól kapott kiválósági díj ennek a képességnek az elismerése.”

A világ legjobb bankja a vállalati felelősségvállalási kategóriában kiválósági díjjal kapcsolatban Ed Skyler, a Citi Global Public Affairs területéért felelős alelnöke, a Citi Alapítvány elnöke elmondta: „Napjainkban a közösséget érintő társadalmi kérdések különböző szintű elkötelezettséget kívánnak meg a vállalatoktól. Többé már nem csak arról van szó, hogy jó polgárok legyünk. Használnunk kell az üzleti erőnket, jelenlétünket, a társadalmi felelősségvállalási tevékenységünket, és hallatni kell a hangunkat, hogy kiálljunk azokért az ügyekért, amelyek igazán számítanak.”

Kevin A. Murray, a Citi Közép-Európa régiójának vezetője, a Citi Magyarország vezérigazgatója kiemelte: „Örömmel fogadtuk a Euromoney rangos elismerését mint a „Legjobb befektetési bank” és a „Legjobb tranzakciós szolgáltatásokat nyújtó bank” Közép- és Kelet-Európában. Elkötelezettségünk, hogy kiváló ügyfélélményt nyújtsunk a mindennapi működésünk során, páratlanul széleskörű termékpalettánk és elsőosztályú banki innovációink a világ minden tájáról együtt teremtik meg azt a kiváltságos helyzetet, hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni.”

A Euromoney magazin kiválósági díjait a pénzügyi ágazat legnívósabb elismerései között tartják számon.

Vissza a Sajtószobába