Magyar főoldal | Angol főoldal

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács Kevin A. Murray urat választotta meg elnökének a 2017-es évre

2017. február 23.

Budapest. Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (US-Hungary Business Council – USHBC) Kevin A. Murray urat választotta meg elnökének a 2017-es évre. Murray úr a Citi Magyarország vezérigazgatója és a Citi közép-európai régiójának vezetője.

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanácsot 2016 elején alapította tizenegy, Magyarországon működő vezető amerikai vállalat, közöttük a Citi, azzal a céllal, hogy egyablakos fórumként szolgáljon a párbeszédre az amerikai üzleti élet vezetői és a magyar kormány Egyesült Államok és Magyarország kétoldalú kapcsolataiért felelős vezető képviselői között. Az USHBC fő küldetése az Egyesült Államok és Magyarország közötti kereskedelem és befektetések bővítése és erősítése, valamint a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok előremozdítása.

2016-ban több találkozóra is sor került a magyar kormány és az amerikai vállalatok vezető képviselői között, beleértve a Nyitó Üzleti Missziót, mely programsorozat résztvevői között voltak Orbán Viktor miniszterelnök úr, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A találkozók sikeresnek bizonyultak a célkitűzésük tekintetében, hogy előremozdítsák a párbeszédet az amerikai vállalatok vezetői, a magyar kormány, illetve az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetségének képviselői között.

Vissza a Sajtószobába