Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citi Magyarország együtt ünnepelte a 11. Citi Globális Közösségi Napot több mint 85 ezer Citi önkéntessel a világ 500 városában

Az évente megrendezett programokon eddig összesen 2,5 millió óra önkéntes munkát végeztek világszerte

2016. július 7.

Budapest. Június 11-én a világ 91 országának 500 városában összesen 85 ezer Citi önkéntes – közöttük dolgozók, ügyfelek, családtagok és barátok – vett részt a 11. Citi Globális Közösségi Napon, amelyhez Magyarországról 320 fős önkéntes csapat csatlakozott. Világszerte 1400-nál több projekt valósult meg az idén, többek között a városrehabilitáció, az írás-olvasás és egyéb oktatás, a karrierépítés támogatása, a környezetvédelem, és a katasztrófák utáni kárenyhítés terén.

A dolgozókból, családtagokból és barátokból álló 320 fős magyarországi Citi önkéntes csapat a Budakeszi Vadaspark területén és annak környezetében egy játszótér felújításával, kerítések újrafestésével, továbbá erdei csapások gallymentesítésével járult hozzá a környezet megóvásához, hogy a budapesti és környékbeli lakosság minél szebb környezetben tölthesse szabadidejét. A programot a Pilisi Parkerdővel és a Budakeszi Vadasparkkal partnerségben szervezték.

A Citi Magyarország vezérigazgatója, Kevin A. Murray, elmondta: „Az önkéntességet dolgozóink vállalati kultúránk egyik fontos alapértékeként élik meg, és én is örömmel vettem részt a Citi Globális Közösségi Napon. Nagyszerű érzés egy igazán globális kezdeményezés részese lenni és látni, ahogy a magyarországi csapat szabadidejében, fáradságot nem kímélve együtt dolgozott a helyi közösség érdekében.”

A Citi Globális Közösségi Nap változatos lehetőségeket kínál világszerte a városok és környezetük fejlesztését célzó önkéntes munkára az alapítványokkal és más partnerekkel közösen kialakított programokban. A Citi Alapítvány Pathways to Progress – Ösvények a fejlődéshez elnevezésű kezdeményezésének keretében számos fiatal vett részt különböző programokon a világ jelentős városaiban. A Citi más vállalatokkal is együttműködött, mint például a Bloomberggel és a Deloitte-val, hogy a dolgozók közös városfejlesztési programokon is részt tudjanak venni New York-ban, Mexikóvárosban, Hong Kongban, Lagosban és Mumbaiban. A 2006-ban megtartott első Citi Globális Közösségi Nap óta eltelt időszakban a Citi önkéntesek eddig összesen 2,5 millió óra önkéntes munkát végeztek több száz városban világszerte.

Az önkéntesség az egyik fontos módja annak, hogy szolgáljuk a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk” – mondta Michael Corbat, a Citi vezérigazgatója. „Kollégáimmal egyetértünk abban, hogy vállalatunk sikere szoros összefüggésben áll azzal, hogy milyen szinten tudunk hozzájárulni a közösségek fejlődéséhez, illetve milyen pozitív hatást tudunk elérni támogatásuk révén.”

Az érdeklődők csatlakozhatnak a Citi Globális Közösségi Nappal kapcsolatban a közösségi médiában zajló kommunikációhoz a következő hivatkozásokkal: #CitiVolunteers és #StandForProgress. További információk a Citi közösségi programjairól, valamint a Citi 2015. évi globális vállalati felelősségvállalási jelentése elérhető a http://citizenship.citigroup.com weboldalon.

Vissza a Sajtószobába