Magyar főoldal | Angol főoldal

Kevin A. Murray, a Citi Magyarország vezérigazgatója nyitotta meg a Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének döntőjét

2016. június 28.

Budapest. Több mint százötvenen, közöttük középiskolai diákok, tanáraik és Citi önkéntesek vettek részt a Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének döntőjén 2016. június 3-án, Budapesten. Kilenc diákvállalkozás versenyezett az első helyezésért, hogy e cím elnyerésével egyúttal képviselhesse Magyarországot a Junior Achievement Europe által júliusban szervezett „Az Év Diákvállalkozása” régiós versenyen Svájcban. Az eseményt a Citi Magyarország vezérigazgatója, Kevin A. Murray nyitotta meg.

Kevin A. Murray, a Citi Magyarország vezérigazgatója beszédében elmondta: „A Citinél kiemelten támogatjuk a fiatalok vállalkozási ismereteinek és készségeinek fejlesztését, valamint a számukra munkahelyteremtést célzó programokat. Büszkék vagyunk arra a húsz Citi önkéntesre, akik mentorként, előadóként vagy zsűritagként aktívan részt vettek ebben a programban. Egyúttal szeretném megköszönni a Junior Achievement Magyarországnak, hogy elkötelezett szakmai partnerként már több mint húsz éve együttműködnek velünk a hazai társadalmi programjaink tervezésében és megvalósításában.”

M. Gergely Orsolya, a Junior Achievement Magyarország ügyvezetője elmondta: „A magyar fiatalok vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése egyik fontos feladatunk, amellyel célunk, hogy ösztönözzük körükben a kreatív gondolkodást, és segítsük őket megtenni a szükséges lépéseket üzleti ötleteik megvalósítására. Örülünk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve a közelmúltban részt vehettünk a 10. évfolyamon tanuló diákoknak szóló új kerettanterv kidolgozásában, amely hamarosan pénzügyi és vállalkozási ismeretekkel és gyakorlati tudással fogja kiegészíteni a nemzeti alaptantervnek már 2007 óta részét képező vállalkozói kompetencia-oktatást.”

A Citi-JAM Diákvállalkozás Program hazai versenyének hattagú zsűrijében négy Citi önkéntes vállalt szerepet, közöttük Tatár-Kiss Klára, a Citi Magyarország HR igazgatója. A Nemzetgazdasági Minisztérium is képviseltette magát a rendezvényen. A zsűri a kilenc döntőbe jutott vállalkozás közül a „Game of Tones” nevű diákvállalkozást választotta ki nyertesnek, szoros küzdelemben. A tizenegy főből álló diákvállalkozás tagjai a szegedi Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium tanulói, akik saját díszítésű színezhető papírárut készítenek és értékesítenek, többek között füzeteket, naptárakat és mappákat.

Az új Citi-JAM Diákvállalkozások Program 2015. októberi indulása óta eltelt nyolc hónapban az ország 41 középiskolájában 56 diákvállalkozás alakult 614 diák részvételével, és összesen mintegy ezer diák vett részt a különböző programokon, beleértve a vásárokat és workshopokat.

A program egyedülálló Magyarországon szemléletét, módszereit és eszközeit tekintve, mivel egy gyakorlati, élményalapú tanulási folyamatot tesz lehetővé. A program részeként a fiataloknak meg kell valósítaniuk üzleti ötletüket egy diákvállalkozás formájában, valamint létre kell hozniuk saját termékeiket vagy szolgáltatásaikat, amelyeket értékesíteniük is kell. Ezáltal a középiskolás diákok első kézből szerezhetnek tapasztalatokat egy vállalkozás indításával és működtetésével kapcsolatban.

Vissza a Sajtószobába