Magyar főoldal | Angol főoldal

Kevin A. Murray a Citi Magyarország új vezérigazgatója, valamint a Magyarországot, a dél-közép-európai és a Balti-térség országait magában foglaló régió vezetője

2016. március 2.

Budapest. A Citi Kevin A. Murray urat nevezte ki a Citi Magyarország vezérigazgatójának, valamint a Magyarországot, a dél-közép-európai és a Balti-térség országait magában foglaló régió vezetői posztjára.

A kinevezés kapcsán Marc Luet, a Citi Közép-Európa régiójának vezetője elmondta: „Kevin széles körű tapasztalatokkal rendelkező, kiváló eredményeket felmutató szakember, aki hosszú távon számos üzleti és földrajzi területen bizonyította vezetői készségeit és rátermettségét. Biztos vagyok benne, hogy vezetése alatt a Citi tovább fog növekedni Magyarországon, a dél-közép-európai, illetve a Balti-térségben.”

Murray úr 1987-ben csatlakozott a Citihez. A vállalatnál eltöltött 29 évnyi illusztris karrierje során számos vezetői pozíciót töltött be különböző üzleti és földrajzi területeken. Dolgozott többek között a vállalati és befektetési banki, illetve a privátbanki üzletágakban, valamint a kockázatkezelés és a belső ellenőrzés terén, Észak-Amerikában, illetve Afrika, Ázsia, és Európa több országában. Magyarországi kinevezését megelőzően a Citi Nyugat és Közép-Afrika régió vezetőjeként, illetve a Citi Elefántcsontpart és a Citi Szenegál vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Kinevezése kapcsán Murray úr elmondta: „A Citi 30 éves magyarországi működése során élen járt az innovációban, és az itteni csapat erős üzletet épített ki. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ezt a kiváló, tehetséges szakembercsapatot irányíthatom, és a jövőben is elkötelezettek maradunk aziránt, hogy tovább erősítsük üzletünket és támogassuk ügyfeleinket a növekedésben.”

Murray úr pénzügyi szak MBA-diplomáját a New York Egyetemen, informatika mesterszakos diplomáját a Fairleigh Dickinson Egyetemen, továbbá kémia alapszakos diplomáját a Fordham Egyetemen szerezte.

Vissza a Sajtószobába