Magyar főoldal | Angol főoldal

A MAGYAR FELÜGYELETI SZERVEK JÓVÁHAGYTÁK AZ ERSTE ÉS A CITIBANK MEGÁLLAPODÁSÁT, AMELYNEK ÉRTELMÉBEN AZ ERSTE MEGVÁSÁROLJA A CITIBANK MAGYARORSZÁGI LAKOSSÁGI ÉS HITELKÁRTYA ÜZLETÁGAIT

2015. december 18.

Budapest. A Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a 2015. szeptember 2-án aláírt megállapodást, amelynek értelmében a Citibank Europe plc értékesíti magyarországi lakossági üzletágát az Erste Bank Hungary Zrt-nek, valamint leányvállalatának, az Erste Befektetési Zrt-nek. Ezzel az ügylet hatósági engedélyezési folyamata lezárult. Az értékesítés magában foglalja a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, továbbá a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is.

A Citi továbbra is elkötelezett marad Magyarország iránt. A jövőben a kis- és középvállalatok, a nagyvállalatok, a pénzügyi intézmények, az állami szektor és a multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai számára nyújtott szolgáltatások fejlesztésére és bővítésére helyezi a hangsúlyt. A Citi elkötelezettsége a Budapest Citi Szolgáltató Központ továbbfejlesztése iránt is változatlan marad, amely a világ több mint 50 országban működő Citi-vállalatok számára nyújt háttérszolgáltatásokat. A döntés a Citi globális stratégiáját követi, amelynek célja, hogy a vállalat erőforrásait azokra az ügyfélszegmensekre összpontosítsa, amelyekben tovább növelheti versenyelőnyét a magyar piacon.

A tranzakció révén a „MasterCard – az év bankja 2015” verseny fődíjas Erste Bank a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező pénzintézetté válik Magyarországon. A méretnövekedésen felül az Erste egyedülálló pozícióba kerül a magyar bankpiacon a két vállalat kiemelkedő értékeinek – az Erste Bank széles fiókhálózatának és univerzális banki szolgáltatásainak, valamint a Citibank piacvezető ügyfélkiszolgálási gyakorlatának – összevonása eredményeként.

Az ügyfélszámlák átadásáig – amely 2016 utolsó negyedévénél előbb nem várható – a Citibank és az Erste egyaránt azon dolgoznak, hogy a működési folyamatokat összehangolva olyan zavartalan és gördülékeny átmenetet biztosítsanak az ügyfelek számára, amelyből azok csak profitálhatnak.

Az ügyfélszámlák átadásáig a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább, beleértve az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálását és az ügyfélszerzési tevékenységeket. A Citibank ügyfelei tehát továbbra is az ismert Citibank ügyfélkiszolgálási csatornákon – ide értve a bankfiókokat, a CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatot, a Citibank Online és a Citibank Mobilbank alkalmazásokat – intézhetik pénzügyeiket, illetve ide fordulhatnak kérdéseikkel és igényeikkel. Az ügyfelek továbbra is a megszokott kiváló ügyfélélményben részesülve élvezhetik a Citibank vagyonkezelési-, befektetési- és hiteltermékeinek, valamint az értékes Citi Forint-gyűjtő és egyéb hitelkártya hűségprogramok előnyeit. A tranzakció kapcsán felmerülő bármilyen fontos fejleményről, vagy teendőről az ügyfelek időben értesítést fognak kapni.

Vissza a Sajtószobába