Magyar főoldal | Angol főoldal

Csodó Kornélt nevezték ki a Citi Magyarország Commercial Bank – kkv és vállalati üzletágának élére

2015. július 23.

Budapest. A Citi Magyarország Csodó Kornélt nevezte ki a Citi Commercial Bank – kkv és vállalati üzletága élére, 2015. július 1-jei hatállyal. Ebben az üzletágban a Citi döntően olyan helyi vállalatokat szolgál ki, amelyek éves árbevétele egymilliárd és százmilliárd forint közé tehető, illetve ide tartoznak még a középméretű multinacionális vállalatok magyarországi leányvállalatai is. A Citi Commercial Bank számos ügyfélközpontú számlavezetési, elektronikus banki, finanszírozási, kereskedelemfinanszírozási, valamint devizakockázat-kezelési megoldást kínál ügyfeleinek.

Csodó Kornél húszévnyi szakmai tapasztalattal rendelkezik a lakossági, a középvállalati, valamint a nagyvállalati és intézményi banki területeken. 1995-ben az Amerikai Egyesült Államokban, Pittsburghben szerzett MBA diplomát. Ugyanebben az évben vezetői gyakornokként csatlakozott a Citi Magyarország lakossági üzletágához, majd ügyfélkapcsolati menedzserként dolgozott a vállalati bank multinacionális cégeket kiszolgáló üzletágában. Ezt követően, az ING és a K&H Banknál a vállalati banki területeken töltött néhány évet különböző pozíciókban. 2003-ban visszatért a Citi Magyarországhoz, ahol ekkor a helyi nagyvállalatokat kiszolgáló üzletág irányításával bízták meg. 2009-ben a kiemelt vállalatokért felelős terület vezetőjévé nevezték ki a Commercial Bank – kkv és vállalati üzletágon belül.

Kinevezése kapcsán Csodó Kornél elmondta: „Nagyon örülök új megbízatásomnak, ami lehetővé teszi, hogy a képzettségemet, valamint a szakmai ismereteimet és tapasztalataimat kihasználva, a csapattal együtt tovább bővítsük, illetve mélyítsük ügyfélkapcsolatainkat. Célunk, hogy a Citi páratlan globális hálózatára, kimagasló termék- és szolgáltatáskínálatára építve a magyarországi ügyfeleink növekedését támogassuk, legyen szó az országon belüli, regionális vagy globális növekedési terveikről.

Vissza a Sajtószobába