Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citi Magyarország nyerte az Államadósság Kezelő Központ Az év elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díját 2014-ben

2015. április 2.

Budapest. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a Citi Magyarországnak ítélte oda a 2014-es év Elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díjat, immáron a negyedik egymást követő évben.

A magyar államkötvények tekintetében az év legnagyobb elsődleges piaci részesedést elért elsődleges forgalmazója címet szintén a Citi Magyarország treasury csapata nyerte el, immár a harmadik alkalommal. Ezen felül, a Citi volt az ÁKK második legnagyobb forgalmú repó partnere is 2014-ben.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „A Citi Magyarország hosszú távú partnerként támogatja a magyar kormányt abbéli törekvéseiben, hogy nemzetközi befektetőket vonzzon a világ minden tájáról. Nagyra értékeljük ezt a díjat, amellyel a magyar kormány elismeri a Citi Magyarország tavalyi állampapír-piaci tevékenységét.”

A program részeként három workshopon vesznek részt a fiatalok, majd májusban egy versenyen kell a vállalkozói csoportokba tömörült diákoknak bemutatniuk üzleti tervüket a zsűri előtt. A tíz legjobb diák utazhat augusztusban az ötnapos bukaresti nyári egyetemre.

Roman Kovac, a Citi Magyarország treasury vezetője hozzátette: „Az elsődleges állampapír-piaci részesedésünk, továbbá az ÁKK repó partnereként végzett tevékenységünk is alátámasztja elkötelezettségünket a magyar állampapírpiac, illetve a magyarországi ügyfeleink iránt.”

Az elsődleges forgalmazók meghatározó szerepet játszanak az állami finanszírozásban, teljesítményüket folyamatosan méri és ellenőrzi az ÁKK, amely alapján minden évben felállítja a legjobbak rangsorát. Az ÁKK 1997-ben indította el ezt a díjprogramot.

Vissza a Sajtószobába