Magyar főoldal | Angol főoldal

Kilencedik éve idén is tophelyezést nyert a Citi Magyarország a Global Finance magazin „A Világ Legjobb Internet Bankjai 2014” díjprogramjában

2014. szeptember 3.

A Citi Magyarország immáron az egymást követő kilencedik évben, az idén is elnyerte a Global Finance magazin „Legjobb Vállalati és Intézményi Internet Bank” díját Magyarországon, illetve hatodik alkalommal kapta meg a „Legjobb Lakossági Internet Bank” Magyarországon címet „A Világ Legjobb Internet Bankjai 2014” versenyben. A Citi a Közép- és Kelet-Európa régióban hat másik országban – Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Bulgáriában, Ukrajnában és Oroszországban – is első helyezést ért el. A Közép- és Kelet-Európa régióval együtt világszerte 77 országban összesen 87 országos díjjal és hat régióban összesen 37 régiós díjjal ismerték el a Citi internetes banki szolgáltatásait az idei díjprogramban.

A magazin a Citinek ítélt további négy Közép- és Kelet-Európa régiós díjat is, amelyek között a Legjobb az online pénzforgalmi szolgáltatások terén, a Legjobb weboldaldesign, a Legjobb az információbiztonság terén és a Legjobb a mobilbanki szolgáltatások terén címek szerepelnek.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „A Global Finance magazin díjai is jelzik, hogy újabb mérföldkőhöz érkeztünk a digitális banki platformjaink fejlesztése terén, ami a kiváló ügyfélélmény biztosítását célzó stratégiánk egyik fontos elemét képezi. Az elismerések egyben a technológiai és rendszerfejlesztésekre irányuló befektetéseink folytatására ösztönöznek bennünket.”

Az 1987-ben alapított Global Finance nemzetközi pénzügyi szaklap a világ 180 országában jelenik meg havonta 50 ezer példányban. Széles körű tematikáiban többek között vállalatfinanszírozással, tőkepiacokkal, fiskális szabályozással, banki műveletekkel és kockázatkezeléssel foglalkozik. A szaklap évente és világszerte ítél oda díjakat a legjobb pénzügyi intézményeknek, mint például „A Világ Legjobb Internet Bankjai” díjversenyben. E díjak mára a kiválóság széles körben elismert mércéinek számítanak.

A bankok pályázatait először egy szakmai zsűri értékelte, majd a díjazottakról a végső döntést a Global Finance magazin szerkesztői hozták meg. A nyerteseket olyan kritériumok vizsgálata alapján választották ki, mint az online banki ügyfelek megszerzésére és kiszolgálására irányuló stratégia, az internetalapú banki szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek számának növekedése, az online termékskála nagysága, az online szolgáltatás használatával járó kézzelfogható előnyök, illetve magának a honlapnak a kivitelezése és funkcionalitása. Az alkategóriák győzteseit a szóban forgó termék vagy szolgáltatás relatív erőssége és sikere alapján határozták meg.

„A Világ Legjobb Internet Bankjai 2014” verseny régiós és globális díjait ünnepélyes keretek között adják át októberben, New Yorkban, és a Global Finance magazin decemberi számában teszik közzé. A díjak és nyertesek teljes listája régiónkénti megosztásban megtalálható a www.gfmag.com weboldalon.

Vissza a Sajtószobába