Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citi Magyarország 350 fős önkéntes csapata vett részt a 9. Citi Globális Közösségi Napon

Világszerte összesen több mint 540 ezer önkéntes vett részt 2006 óta a Citi Globális Közösségi Nap önkéntes programjaiban

2014. június 27.

Június 14-én a Citi Magyarország közel 350 fős csapata vett részt a 9. Citi Globális Közösségi Napon. A dolgozókból, családtagokból és barátokból álló önkéntes csapat a Budakeszi Vadaspark területén és annak környezetében egy játszótér felújításával, kerítések újrafestésével, továbbá erdei csapások gallymentesítésével járult hozzá a környezet megóvásához, hogy a budapesti és környékbeli lakosság minél szebb környezetben tölthesse szabadidejét. A programot a Pilisi Parkerdővel és a Budakeszi Vadasparkkal partnerségben szervezték.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Büszkén vettem részt a Citi Globális Közösségi Nap idei hazai programján, amelyen rekord létszámú hazai önkéntes csapattal szolgáltuk a helyi közösséget. Csapatunk tagjai szabadidejüket feláldozva, kiváló csapatszellemben és nagy lelkesedéssel dolgoztak ezen a csodálatos szombat délelőttön.”

A Citi Magyarország 350 fős önkéntes csapata a Citi Globális Közösségi Napon 2014. június 14-én

Június első két hetében, világszerte 93 ország 479 városában összesen több mint 70 ezer citis önkéntes dolgozott a helyi közösségek szolgálatában a 9. Citi Globális Közösségi Nap programjain. A Citi dolgozók, családtagjaik és barátaik együtt bizonyították a bank hosszú távú elkötelezettségét a közösségek támogatása és fejlesztése iránt. Világszerte 1200-nál is több projekt valósult meg az idén, többek között a városrehabilitáció, az írás-olvasás és egyéb oktatás, az otthonteremtés, a környezetvédelem, az egészségügy, a közösségépítés és a katasztrófák utáni kárenyhítés terén.

A Citi munkatársai egész évben rendszeresen végeznek önkéntes munkát, azonban a Citi Globális Közösségi Nap minden évben kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy egy napon egy nagy önkéntes csapatként támogassák a helyi közösségeket a világ minden táján. A 2006-os elindítása óta eltelt időszakban összesen több mint 540 ezer citis önkéntes vett részt a Citi Globális Közösségi Nap programjain világszerte, hogy munkájukkal hozzájáruljanak a helyi közösségek és városok fejlesztéséhez.

A Citibankos önkéntesek egy játszóteret újítanak fel a Budakeszi Vadaspark közelében

„Az önkéntes munkavégzés az egyik módja, hogy kifejezzük a Citi elkötelezettségét a közösségek iránt, amelyekben élünk és dolgozunk” – mondta Michael Corbat, a Citi vezérigazgatója. „A Citi Globális Közösségi Napon lelkesen dolgozunk együtt a non-profit partnereinkkel, hogy tovább erősíthessük a közösségeket.”