Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citi Magyarország nyerte az Államadósság Kezelő Központ Az év elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díját 2013-ban

2014. június 20.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a Citi Magyarországnak ítélte oda a 2013-as év Elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díjat, immáron a harmadik egymást követő évben.

A magyar államkötvények tekintetében az év legnagyobb elsődleges piaci részesedést elért elsődleges forgalmazója címet szintén a Citi Magyarország treasury csapata nyerte el, immár a második alkalommal. A Citi az év második legnagyobb másodlagos piaci részesedést elért elsődleges forgalmazójának járó elismerést is megkapta, továbbá a Citi volt az ÁKK második legnagyobb forgalmú repó partnere is 2013-ban.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „A több mint 200 éves páratlan történelemmel rendelkező Citi részeként a Citi Magyarország hosszú távú partnerként támogatja a magyar kormányt abbéli törekvéseiben, hogy nemzetközi befektetőket vonzzon a világ minden tájáról, és hozzáférést nyerjen a tőkepiaci forrásokhoz. Nagyra értékeljük ezt a díjat, amellyel a magyar kormány elismeri a Citi Magyarország tavalyi állampapír-piaci tevékenységét.”

Roman Kovac, a Citi Magyarország treasury vezetője hozzátette: „A többek között az elsődleges állampapír-piaci részesedésünk, az ÁKK repó partnereként végzett tevékenységünk, a visszavásárlási aukciókon, illetve a másodlagos piaci forgalmazóként elért volumeneink alapján elnyert első helyezésünk is alátámasztja elkötelezettségünket a magyar állampapírpiac, illetve a magyarországi ügyfeleink iránt.”

Az elsődleges forgalmazók meghatározó szerepet játszanak az állami finanszírozásban, teljesítményüket folyamatosan méri és ellenőrzi az ÁKK, amely alapján minden évben felállítja a legjobbak rangsorát. Az ÁKK 1997-ben indította el ezt a díjprogramot.

További információ a Citi Magyarország termékeiről és szolgáltatásairól a www.citibank.hu internetes oldalon olvasható.

Vissza a Sajtószobába