Magyar főoldal | Angol főoldal

A Citigoldé a Legjobb befektetési termékkínálat Magyarországon az Euromoney 2014. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén

2014. március 4.

A Citi Magyarország Citigold privátbanki üzletágát választották a Legjobb befektetési termékkínálat kategória győztesének az Euromoney magazin 2014. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „A Citinél vagyonkezelési stratégiánk középpontjában az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfeleink egyedülállóan széles körű, világszínvonalú termékskálával történő kiszolgálása áll. A Citi 200 éves történelmére, páratlan globális hálózatára és szakmai tudásbázisára építve kínálunk értéket Citigold ügyfeleink számára. Az Euromoney 2014. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén a legjobb termékskálával illetett első helyezésünk elismeri a Citis termékválasztékunk bőségét és minőségét, továbbá a partnereink nálunk elérhető termékeinek értékét.”

Jon Wiggins, a Citi Magyarország lakossági üzletágának vezetője hozzátette: „Ügyfeleink megbízható partnereként a kiváló ügyfélkiszolgálásra törekszünk. A magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező személyi bankáraink szaktudását a fejlett technológián alapuló, innovatív CitiPlanner elemzőprogramunk támogatja abban, hogy az ügyfélre szabott befektetési portfóliókat úgy alakítsuk ki, illetve kezeljük, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben támogassák ügyfeleinket pénzügyi céljaik elérésében. Különösen nagyra értékeljük az Euromoney 2014-es felmérésén elnyert díjat, hiszen ezen elismerés versenytársaink értékelését tükrözi.”

A díjról

2014-ben az Euromoney 11. alkalommal publikálta Privátbanki felmérését, amelyet a világ legjobb privátbanki szolgáltatásait és termékeit kínáló iparági szereplők körében a legelismertebb mérceként tartanak számon. 93 országból közel 500 intézménytől mintegy 3000 válaszadó vett részt a felmérésen, összesen 1440 milliárd dollárnyi kezelt vagyont képviselve. A rangsor kialakulásának részletes módszertana elérhető az Euromoney honlapján, a bankok által szolgáltatott adatok és a versenytársi értékelések kombinációja.

Az Euromoney Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások rangsora a legjobb privátbanki szolgáltatások mennyiségi és minőségi vizsgálatán alapszik, földrajzi és szolgáltatási területek szerint. Hasznos útmutatásul szolgál az erős pénzügyi háttérrel rendelkező magánszemélyek számára a privátbanki és vagyonkezelői piacon megtalálható szolgáltatókról. A rangsor összeállításakor többek között az adott szolgáltató által kezelt vagyon nagysága, jövedelmezősége, az egy személyi bankárra jutó ügyfelek száma, valamint a szolgáltatások köre és színvonala is tényezőként szerepelt.

Vissza a Sajtószobába