Magyar főoldal | English Mainpage

További nyolcezer kisdiák vesz részt az idei Citi Pénzügyi Oktatási Programban

A program a Citi Alapítvány 85 ezer dolláros adományával folytatódik

2013. november 21.

Országszerte további nyolcezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citi Pénzügyi Oktatási iskolatámogatási programban, ami 2001 óta a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Célunk, hogy inspiráljuk és felkészítsük a 10-14 év közötti kisdiákokat, hogy pénzügyeiket okosan tervezzék és kezeljék – most és a jövőben egyaránt. Mindezt olyan tananyagokkal, illetve gyakorlati példákon keresztül érjük el, amelyekkel segítjük őket a pénzügyi és a gazdasági alapismeretek elsajátításában, és egyben fejlesztjük a pénzügyeik tudatos intézéséhez szükséges készségeiket.”

A Citi Magyarország a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesz elérhetővé a képzés támogatására. Ezek első sorban a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat, érdekes és interaktív játékokon keresztül. A tananyagokat a Junior Achievement úgy fejlesztette ki, hogy azok igazodjanak a tanulók igényeihez és a korosztály befogadóképességéhez, s egyben tükrözzék a mai magyarországi viszonyokat. Mindemellett folyamatos mentori munkával is támogatják az iskolákat a program sikeres megvalósításában.

A diákok a tanév végén játékos vetélkedőn mérhetik össze pénzügyi-gazdasági tudásukat, és tehetik próbára a program során kialakított készségeiket.

Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány az elmúlt 13 évben eddig összesen 1,4 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 388 iskolában több mint 154 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy a Citi Magyarországgal együttműködve folytathatjuk ezt a sikeres programot. A tanulók most még nem is tudják felmérni, hogy nem csupán egyszeri ajándékot kaptak. Ez a program sokkal inkább lehetőség a kisdiákoknak arra, hogy olyan ismereteket és készségeket sajátíthassanak el például a tudatos pénzkezelés, a döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatmunka vagy a tárgyalás terén, amelyek nagyban hozzájárulhatnak későbbi sikereikhez. Az elmúlt több mint tíz évben a programhoz csatlakozott intézmények tanulói eredményesen használják a megszerzett »életre szóló tudást«, miként ezt a szülői és tanári visszajelzések is igazolják.”

Vissza a Sajtószobába