Magyar főoldal | English Mainpage

150 ezerre nőtt az idén a Citi Magyarország Ültessünk fákat a jövőért programjában eddig összesen elültetett fák száma

2013. szeptember 25.

39 ezer facsemete telepítését támogatja a fővárosban és környékén az idén ősszel a Citi Magyarország az Ültessünk fákat a jövőért programjában. Ezzel együtt 2008 óta összesen 150 ezer facsemete elültetésével járult hozzá a főváros környéki erdők megújításához. A Citi Magyarország a hat évvel ezelőtti programindításkor azt ígérte, hogy minden elektronikus számlakivonatra áttérő ügyfele nevében elültet egy fát. Ezzel a globális programmal kíván a bank hozzájárulni a környezettudatos szemlélet építéséhez ügyfelei körében úgy, hogy ügyfeleivel, környezetvédelmi alapítványokkal és erdészetekkel karöltve szolgálja az életadó természeti kincs, az erdők megújítását a fővárosban és környékén.

Az idén ősszel 39 ezer facsemetét ültetnek el a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészete által kezelt erdőterületeken Budapest 16. kerületében a nyári szárazság miatti tüzekben elpusztult vagy károsodott fák helyére.

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy minden évben sok új ügyfelünk csatlakozik ehhez a zöld programunkhoz. A mai napon indítjuk el idei programunkat, amelyben 39 ezer facsemetét ültetünk el azoknak az ügyfeleinknek a nevében, akik a tavaly szeptembertől eltelt időszakban váltottak elektronikus számlakivonatra. Ez a programunk kiváló példája annak, hogy ügyfeleinkkel karöltve támogatjuk a közösséget, miközben hozzájárul célunk eléréséhez, miszerint a világ és benne Magyarország vezető digitális bankjává kívánunk válni.”

Jon Wiggins, a magyarországi lakossági üzletág vezetője hozzátette: „Az elektronikus bankszámlakivonat nem csupán egy környezetkímélő megoldás, amivel óvjuk a természetet és az erdőket, hanem egyéb előnyei is vannak az ügyfeleink számára: elektronikusan minden eddiginél egyszerűbben követhetik nyomon tranzakcióikat, számlainformációikat – bármikor és bárhonnan. Örömmel veszünk részt ebben a programban, hiszen számunkra és ügyfeleink számára is fontos, hogy csökkentsük környezeti lábnyomunkat, és ez a program valóban kézzel fogható eredményeket hoz a minket körülvevő természet megőrzése terén.”

„A Pilisi Parkerdő örömmel társul a Citi Magyarország e kiemelt fontosságú programjához” – mondta Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke. „Köszönjük a Citi Magyarország segítségét abban, hogy megőrizzük az erdőket a jövő generációi számára. Az elültetett fák hozzájárulnak a levegő, a víz és a talaj védelméhez, emellett növelik a táj szépségét, miközben élelmet és lakhelyet biztosítanak az erdei életközösségben élő állatoknak.”

A programot a Citi Magyarország a Naszályért! Közhasznú Alapítvánnyal, illetve a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben valósítja meg. A Pilisi Parkerdő Zrt.-t 1969-ben alapították, a parkerdőgazdaság szakemberei napjainkban 65 ezer hektárnyi állami tulajdonú erdőterületet kezelnek a főváros környezetében, ahol a legfontosabb feladat a helyi lakosság számára élhető környezet létrehozása mellett a természeti értékek megóvása.

Vissza a Sajtószobába