Magyar főoldal | English Mainpage

Aftab Ahmed a Citi Magyarország új vezérigazgatója, valamint a Magyarországot, a dél-közép-európai és a Balti-térség országait magában foglaló régió vezetője

2013. augusztus 12.

A Citi a mai napon bejelentette, hogy Aftab Ahmed urat nevezte ki a Citi Magyarország vezérigazgatójának, valamint a Magyarországot, a dél-közép-európai és a Balti-térség országait magában foglaló régió vezetői posztjára.

Kinevezése kapcsán Aftab Ahmed elmondta: „A magyarországi Citi csapat erős és sokrétű üzletet épített ki Magyarországon az elmúlt huszonhét évben, és számos ügyfélközpontú innovációt vezetett be a magyar piacon az ügyfélélmény növelése érdekében. Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy egy ilyen kiváló, tehetséges csapatot irányíthatok.”

A díjazottak összesen 41 ezer dollár értékben kapnak támogatást társadalmi vállalkozásuk elindításához vagy továbbfejlesztéséhez, és válnak jogosulttá üzleti tanácsadásra

Aftab Ahmed vezetői gyakornokként kezdte karrierjét a Citinél. Széles körű szakmai tapasztalatot szerzett az Amerikai Egyesült Államokban, illetve világszerte több régióban, tíz országban. A Citinél eltöltött harminc évet meghaladó időszakban változatos üzleti szakterületeken dolgozott, így a kkv- és a nagyvállalati banki, a levelező banki, illetve a lakossági banki üzletágakban, továbbá az értékesítés, az operáció és technológia, valamint a treasury területein.

Több országszintű felsővezetői pozíciót töltött be a Citinél: lakossági üzletágvezető volt Pakisztánban, nagyvállalati üzletágvezető Új-Zélandon, operációs és technológiai vezető Tajvanon és Németországban. Emellett régióvezetői pozíciókban is dolgozott: a Citibank Észak-Amerika fiókhálózatának bővítéséért és operációjáért felelős vezetője, az Ázsia és csendes-óceáni térség lakossági személyihitel-üzletág vezetője, valamint a Pakisztánt, a Közel-Keletet és Egyiptomot magában foglaló régió lakossági üzletágának vezetője volt. Ezt megelőzően – 2008 óta – a Citi Egyiptom vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Több földrajzi térséget átölelő változatos üzleti és vezetői megbízatásaiban Aftab Ahmed jelentős mértékben hozzájárult olyan országszintű és régiós projektek sikeres megvalósításához, amelyek a vállalat növekedését, a fiókhálózat bővítését, az ügyfélbázis növelését, az ügyfélkapcsolatok elmélyítését, illetve portfóliók bővítését célozták.

Aftab Ahmed MBA-diplomáját a Tulane Egyetemen szerezte, az egyesült államokbeli New Orleansban. Nős, három gyermek édesapja.

Vissza a Sajtószobába