Magyar főoldal | English Mainpage

A 8. Citi Globális Közösségi Napon a Citi Magyarország százfős önkéntes csapata is csatlakozott a világszerte 95 országban a helyi közösségek szolgálatában dolgozó 66 ezer kollégához

2013. július 11.

A Citi immár nyolcadik éve megrendezett Globális Közösségi Napján a Citi Magyarország önkéntes dolgozói családtagjaikkal és barátaikkal együtt ismét bizonyították a helyi közösség támogatása és fejlesztése iránti elkötelezettségüket. Június 22-én, szombaton és az azt megelőző napokban világszerte 95 országban összesen több mint 66 ezer citis önkéntes dolgozott a helyi közösségek javát szolgáló 1200-nál is több programban.

A Citi Magyarország százfős önkéntes csapata a Citi Globális Közösségi Napon

Az idei Citi Globális Közösségi Napon a több mint százfős hazai citis önkéntes csapat tagjai Budapest XI. kerületében, a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola lakóinak és tanulóinak körülményeit javították munkájukkal: kerítést festettek, tisztasági festést végeztek, kertészkedtek. Az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország a Citi Magyarország hosszú távú nonprofit partnereként ezúttal is részt vett az önkéntes program megszervezésében.

A Citi dolgozói kultúrájának meghatározó alapértéke az önkéntesség, amelynek jegyében a Citi számos munkatársa végez egész évben rendszeresen önkéntes tevékenységet. Ennek kiegészítéseképpen a Citi Globális Közösségi Nap minden esztendőben kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a bank jelenlegi és korábbi munkatársai, családtagjaik és barátaik a világ minden táján összefogjanak, s egyetlen nagy önkéntes csapatot alkotva fejezzék ki és ünnepeljék meg a közösség szolgálata iránti elkötelezettségüket. Ilyenkor az önkéntesek szabadidejükben a helyi közösségek egyedi igényeire válaszolva kialakított programokban dolgoznak – többek között írás-olvasás oktatással, otthonteremtéssel, környezetvédelemmel, élelmezéssel, egészségüggyel, valamint katasztrófák utáni kárenyhítéssel kapcsolatos projektekben.

A 2012. június 16-án megrendezett Globális Közösségi Nap a Citi fennállása 200. évfordulójának kulcsfontosságú eseménye volt, és minden korábbinál nagyobb cégszintű összefogást és társadalmi hatást eredményezett. A tavalyi lendületet folytatva, az idei Globális Közösségi Nap programjain a Citi önkéntesei 473 városban összesen több mint 325 ezer órát töltöttek önkéntes munkavégzéssel, aminek során többek között 14 200 adag ételt osztottak ki rászorulóknak, valamint 240 ház építésében és több mint 200 park, tengerpart és más zöldterület megtisztításában segédkeztek.

Citis önkéntesek festik a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola kerítését Budapesten

„2006-ban indítottuk el ezt az egész bankot átfogó kezdeményezést, és a Citi Globális Közösségi Nap nagyon hamar hagyománnyá vált bankunkban” – mondta Michael Corbat, a Citi vezérigazgatója. „Miután tavaly minden idők legnagyobb létszámú citis önkéntes csapata vett részt a programban, nagy lelkesedéssel szerveztük az idei év eseményeit nonprofit partnereinkkel közösen, hogy tovább erősíthessük a közösségeket, amelyekben élünk és dolgozunk.”

Ducsai Evelin, a Citi Magyarország operációs és technológiai vezetője elmondta: „Nagyon örülök, hogy az idei önkéntes napon – immáron második alkalommal – is lehetőségem volt együtt dolgozni kollégáimmal. Önkéntes csapatunkkal ezúttal az egyik legnagyobb hazai gyermekotthon lakóinak életkörülményeit javítottuk. Meggyőződésünk, hogy a tiszta és szép környezet nagyban hozzájárul fejlődésükhöz. Munka közben fantasztikus érzés volt egy valóban globális program részesének lenni, és látni, hogy a kollégáim milyen nagy lelkesedéssel dolgoztak együtt szabadidejükben a közösség segítése érdekében.”

A citis önkéntesek az intézmény folyosóit dekorálják

A Citi és nonprofit partnerszervezeteinek önkéntesei munka közben világszerte a Twitteren és a Facebookon egyaránt megosztották élményeiket és tapasztalataikat a #CitiVolunteers hashtaget használva. A magyarországi programról a Citi Magyarország Facebook oldalán is található információ és fotóválogatás.

Vissza a Sajtószobába