Magyar főoldal | English Mainpage

A Citibank Magyarország nyerte az Államadósság Kezelő Központ Az év elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díját 2012-ben

2013. március 6.

2013. február 26-án közzétett LEG rangsora alapján az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) a Citibank Magyarországnak ítélte oda a 2012-es év Elsődleges állampapír-piaci forgalmazója díjat, immáron a második egymást követő évben. A magyar államkötvények tekintetében az év legnagyobb elsődleges piaci részesedést elért elsődleges forgalmazója címet, valamint az év második legnagyobb másodlagos piaci részesedést elért elsődleges forgalmazójának járó elismerést szintén a Citibank Magyarország treasury csapata nyerte el, míg ugyancsak a Citibank volt az ÁKK legnagyobb forgalmú repó partnere 2012-ben.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A 200 éves páratlan történelemmel, globális hálózattal és szakmai tudásbázissal rendelkező Citi részeként a Citibank Magyarország hosszú távú partnerként segíti a magyar kormányt abbéli törekvéseiben, hogy nemzetközi befektetőket vonzzon a világ minden tájáról, és hozzáférést nyerjen a tőkepiaci forrásokhoz. A magyar állam idei februári 3,25 milliárd dolláros államkötvény-kibocsátásában a Citi is részt vett az egyik főszervezőként, amely tranzakció Magyarország tőkepiacokra való visszatérését jelenti közel két év után. Nagyra értékeljük ezt a díjat, amellyel az ÁKK elismeri a Citibank Magyarország tavalyi állampapír-piaci tevékenységét.”

Roman Kovac, a Citibank treasury vezetője hozzátette: „A többek között az elsődleges állampapír-piaci részesedésünk, az ÁKK repó partnereként végzett tevékenységünk, a visszavásárlási aukciókon, illetve a másodlagos piaci forgalmazóként elért volumeneink alapján elnyert első helyezésünk is alátámasztja elkötelezettségünket a magyar állampapírpiac, illetve a magyarországi ügyfeleink iránt.”

Az elsődleges forgalmazók meghatározó szerepet játszanak az állami finanszírozásban, teljesítményüket folyamatosan méri és ellenőrzi az ÁKK, amely alapján minden évben felállítja a különböző kategóriákból álló LEG rangsort. Az ÁKK 1997-ben indította el ezt a díjprogramot.

Vissza a Sajtószobába