Magyar főoldal | English Mainpage

További 8 ezer kisdiák vesz részt az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban

A program a Citi Alapítvány 85 ezer dolláros adományával folytatódik

2012. december 13.

Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Programban, amely a Citibank Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja. Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány 2001 óta eddig összesen 1,3 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 362 iskolában több mint 146 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

A képzési programmal a Citibank Magyarország hozzá kíván járulni a 10-14 éves tanulók pénzügyi és gazdasági alapismereteinek, valamint pénzkezelési készségeinek fejlesztéséhez. E célból a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesznek elérhetővé a képzés támogatására.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A JAM-mel közösen kidolgozott tananyagaink a családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat az életkoruknak megfelelő szintű, érdekes és interaktív játékokon keresztül. Biztosak vagyunk abban, hogy azok a tanulók, akiknél már ilyen fiatal korban megkezdjük a felelősségteljes pénzügyi magatartás és gondolkodásmód kialakítását, a későbbiekben is sokkal tudatosabban fogják kezelni és tervezni saját pénzügyeiket.”

Az oktatási csomag a nyomtatott tananyagok mellett az 5–8. osztályos tanulók igényeihez igazított pénzügyi-gazdasági, gyakorló és oktató DVD-ket is tartalmaz, amelyeket a Junior Achievement Amerikában kifejlesztett és a magyarországi viszonyokra adaptált tananyagai alapján készítettek el. A szoftverek futtatására az oktatócsomag részeként egy korszerű laptopot és egy projektort kap minden intézmény. Emellett folyamatos mentori munka is támogatja az iskolákat a program sikeres megvalósításában, a diákok pedig egy játékos vetélkedő keretében mérhetik össze tudásukat a tanév végén.

Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy a Citibankkal együttműködve folytathatjuk ezt a sikeres programot. A diákok talán most még nem is tudják felmérni: nem csupán egyszeri ajándékot kaptak, hanem sokkal inkább lehetőséget arra, hogy olyan ismereteket és készségeket sajátíthassanak el például a tudatos pénzkezelés, döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatmunka vagy a tárgyalás terén, amelyek a későbbi sikereik alapjai lehetnek. Az elmúlt több mint tíz évben a programhoz csatlakozott intézmények tanulói eredményesen használják a megszerzett Életre való tudást, ahogyan ezt a szülői és tanári visszajelzések is igazolják.”

Vissza a Sajtószobába