Magyar főoldal | English Mainpage

Batara Sianturi Citibank elnök-vezérigazgató interaktív előadásával elindult a 2012/2013. évi Corvinus Egyetem–Citibank Oktatási Program

2012. október 25.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékének százhatvan hallgatója vesz részt a 2012/2013-as Corvinus Egyetem–Citibank Oktatási Programban, amelynek célja az oktatás színvonalának növelésén túl a hallgatók azon készségeinek és kompetenciáinak fejlesztése, amelyek bővítik a munkaerő-piaci érvényesülésük lehetőségeit. Október 18-án tartották az idei programindító rendezvényt, amelyen a Citibank által alapított Legjobb végzős hallgató díjat ketten vették át Batara Sianturitól, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatójától, Dr. Virág Miklós tanszékvezetőtől és Dr. Fiáth Attilától, a tanszék egyetemi docensétől. Batara Sianturi a diákokkal interaktív fórumot tartott, amelynek alapjául a „Globális banki körkép” című előadása szolgált.

Az idén kilencedik alkalommal meghirdetett program amellett, hogy a Citi Alapítvány jóvoltából pénzügyi támogatást nyújt a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék oktatási színvonalának emeléséhez, a Citibank szakembereinek pénzügyi és banki témájú előadásait, egy esettanulmányi versenyt, illetve a Legjobb végzős hallgató díjat is magában foglalja. Indulása óta eddig összesen 1320 hallgató vett részt a programban.

Az idei programindító rendezvényen átadott 2011/2012-es tanév Legjobb végzős hallgató díját két diák kapta – Szijjártó Klaudia és Pongrácz Péter –, akik az indoklás szerint a kiváló tanulmányi összeredményük mellett az egyetemi évek alatt tanúsított kivételes proaktív tevékenységükkel érdemelték ki e címet.

Szijjártó Klaudia és Pongrácz Péter (középen) Dr. Virág Miklós tanszékvezetőtől és Batara Sianturitól, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatójától (balra),

valamint Dr. Fiáth Attila egyetemi docenstől vehették át a Legjobb végzős hallgató díjat az október 18-i programindító eseményen

Pongrácz Péter, a Legjobb végzős hallgató díj elnyerése kapcsán ezt mondta: „Nagyon örülök, hogy a tanulásba fektetett kemény munkámat ezzel a citibankos díjjal is elismerték. Az elmúlt két évben én is részt vettem a citibankos önkéntes szakemberek által tartott vendégelőadásokon, és nagyra értékeltem, hogy ezek révén egy globális bank valós gyakorlati tapasztalataival egészíthettük ki egyetemi elméleti tudásunkat. A strukturált gondolkodás és mindazok a személyes, illetve vállalkozói készségek, amelyeket a tanulmányaim és a diáktársaimmal közös projektmunkák során elsajátítottam, nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy már a mesterszak ideje alatt sikerült elhelyezkednem a munkaerőpiacon. A vállalati pénzügyek terén szerzett ismereteimet és készségeimet azóta is folyamatosan alkalmazom a mindennapi munkámban. Hosszabb távú terveim között szerepel egy saját vállalkozás beindítása, amihez nagy segítséget jelent majd a Citibank Legjobb végzős hallgató díjjal járó pénzjutalom.”

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az idei programindító előadásom volt a harmadik, és örömmel láttam, hogy milyen nagy a diákok részéről az érdeklődés az iránt a tudás és tapasztalat iránt, amelyet egy globális pénzügyi intézmény vezetőjeként meg tudtam osztani velük. A Citibank globális és hazai támogatási stratégiájának egyik fókuszterületével összhangban zajló programunkkal büszkén járulunk hozzá az egyetemi oktatás színvonalának folyamatos emeléséhez, továbbá a pályakezdő diplomások elhelyezkedési esélyeinek növeléséhez.”

Fiáth Attila, a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék docense az egyetem képviseletében, a program koordinátoraként ezt mondta: „Örülök, hogy a 2004 óta zajló program sikereire építve tovább folytathatjuk ezt az együttműködést, amelyről tanárként úgy tartom, hogy a Citibank az önkéntes előadások, valamint a komoly pénzdíjjal járó esettanulmányi verseny és a Legjobb végzős hallgató díj révén is motiválja a hallgatókat szakmai ismereteik bővítésére és gyakorlati készségeik fejlesztésére.”

Vissza a Sajtószobába