v

A NESsT és a Citibank elindítja 2012/2013. évi fejlesztő programját az üzleti szférában működő társadalmi vállalkozások számára

Tizenöt társadalmi vállalkozás vehet részt a programban, és a két legeredményesebb egyenként tízezer dollárt kap vállalkozása fejlesztéséhez

2012. október 17.

A NESsT és a Citibank immáron negyedik alkalommal, az idén is meghirdeti közös fejlesztőprogramját, amely az üzleti szférában tevékenykedő társadalmi vállalkozások számára átfogó üzletviteli képzést és a legjobbaknak finanszírozást nyújt. Tizenöt sikeresen pályázó vállalkozás vehet részt a programban, amelyre a pályázati anyagokat 2012. október 28-ig lehet leadni. Olyan a privát szektorban működő vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a profitcélok mellett valamilyen társadalmi célt is szolgálnak: a helyi közösségeket fejlesztik többek között munkahelyteremtés, egészségügyi és oktatási szolgáltatásokhoz való hozzásegítés, csökkentett energia- és erőforrás-felhasználás, illetve természetvédelmi tevékenység révén.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A társadalmi vállalkozások fejlesztése abból a célból, hogy új munkahelyek teremtését és a kritikus társadalmi problémák megoldását támogassuk, egybeesik a Citi Alapítvány stratégiájával és törekvéseivel. Az előző három programunkban az üzleti szférában tevékenykedő több mint 40 hazai társadalmi vállalkozás fejlesztéséhez járultunk hozzá. A sok pozitív visszajelzés alapján örömmel folytatjuk a programot az idén is azzal a szándékkal, hogy szakmai partnerünkkel, a NESsT-tel együtt érdemben hozzájáruljunk ennek a Magyarországon viszonylag új vállalkozási formának az ismertebbé válásához és elterjedéséhez.”

A NESsT több mint tízéves szakmai tapasztalatára épülő tíz hónapos program során a részt vevő vállalkozások a piackutatás és -elemzés, a marketing és márkaépítés, a működés és menedzsment, a pénzügyi menedzsment és kockázatkezelés, valamint a társadalmi célok elérése területén fejleszthetik ismereteiket és kompetenciáikat. A program végeredményeként a résztvevők egy pénzügyi és társadalmi szempontokat egyaránt tartalmazó üzleti tervet készítenek, a két legjobb tervet benyújtó vállalkozás egyenként tízezer dolláros támogatást is kap társadalmi tevékenysége beindításához, illetve fejlesztéséhez. Ezenfelül a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik üzleti mentorokkal való kapcsolatépítésre a Citibank, illetve a NESsT Üzleti Tanácsadói Hálózata révén, amelynek tagjai az üzleti világ elismert szakemberei, továbbá ingyenes promóciós lehetőséghez is jutnak a NESsT marketingcsatornáin keresztül.

„A társadalmi és az üzleti célok kreatív és változatos ötvözési lehetőségeit jól példázza a nemrégiben lezárult korábbi verseny három legjobban teljesítő résztvevője. Nagy izgalommal várjuk, hogy az idén milyen vállalkozásokkal gazdagodik a NESsT és a Citibank által támogatott társadalmi vállalkozások köre” – mondta a negyedik éve futó programról Horváth Anna, a NESsT vállalkozásfejlesztési menedzsere.

A részletes pályázati feltételekről az érdeklődő vállalkozások a NESsT honlapjáról, a http://www.nesst.org/?portfolio=nesst-citibank-tarsadalmi-vallalkozasfejleszto-program linken tájékozódhatnak. A honlapról letölthető pályázati anyagot kitöltve legkésőbb 2012. október 28-ig Horváth Annának, az ahorvath@nesst.org e-mail címre kell elküldeni. A beküldött pályázati anyagok alapján kiválasztott vállalkozások meghívást nyernek az első, novemberi képzési modulra.

A program a Citi Alapítvány támogatása és a Citibank dolgozóinak önkéntes munkája révén valósulhat meg, amely az üzleti tervek értékelésére, a vállalkozások mentorálására, valamint előadások megtartására egyaránt kiterjed.

Vissza a Sajtószobába