Magyar főoldal | English Mainpage

A Citibank hitelkártyás ügyfelei elsőként fizethetnek Magyarországon Mobil kártyával az érintés nélküli PayPass rendszerben

2012. október 16.

A magyarországi hitelkártyapiacon a Citibank kínálja először a Mobil kártyával való fizetés lehetőségét hitelkártya-birtokos ügyfelei számára. A Mobil kártyával az ügyfelek gyorsan és kényelmesen ki tudják fizetni vásárlásaikat az érintés nélküli MasterCard PayPass kártyaolvasókon. A Mobil kártyát a mobiltelefon hátlapjára vagy más személyes tárgyra – például névjegykártyatartóra, pénztárcára, jegyzetfüzetre – kell ragasztani, és a Citi Life multipartner hitelkártyához, a Shell–Citibank, illetve a Telekom–Citibank közös márkajelzésű hitelkártyákhoz egyaránt lehet igényelni. 5000 forint alatti vásárlásoknál jellemzően PIN kód megadása sem szükséges.

Mobiltelefon hátlapjára ragasztott Mobil kártya, amit a Citi Life multipartner hitelkártyához, a Shell–Citibank, illetve a Telekom–Citibank közös márkajelzésű hitelkártyákhoz egyaránt lehet igényelni.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Kötelezettséget vállaltunk, hogy ügyfeleink életminőségét folyamatosan a legújabb technológiai innovációkkal javítjuk, és célunk, hogy a világ vezető digitális bankjává váljunk. Ezzel az új digitális megoldással még gyorsabbá és még kényelmesebbé tesszük ügyfeleink számára a fizetést, miközben továbbra is élvezhetik a Citibank hitelkártyák által nyújtott előnyöket, és gyűjthetik a hűségpontokat, illetve a visszatérítéseket.”

Jon Wiggins, a magyarországi lakossági üzletág vezetője hozzátette: „Az ügyfélélmény folyamatos növelését is ígértük, és ezzel az új megoldással most ügyfeleink mobiltelefonjának hátlapját a legizgalmasabb funkcióvá tettük. Ügyfeleink nagyon elfoglaltak, az étteremkereséstől egy új tévékészülék megtalálásáig szinte mindenre a mobiltelefonjukat használják. Szeretnénk mindig ügyfeleink rendelkezésére állni, legyen szó információról, fizetési módokról, termékekről vagy szolgáltatásokról, hogy lehetővé tegyük számukra a legalkalmasabb megoldás választását.”

A Citi Life hitelkártyával az ügyfelek vásárlásaik után egyedülálló visszatérítéseket kapnak: az élelmiszerüzletekben történt vásárlásokból 100 ezer forintig 3 százalékot, tankoláskor 50 ezer forintig 2 százalékot, ezen összegek feletti, illetve a más üzletekben történt vásárlásokból egy százalékot, a 22 Citi Life partner több mint 800 üzletében pedig 2–15 százalékot. A Telekom–Citibank közös márkajelzésű hitelkártyával az ügyfelek vásárlásaik után egy százalékot, a hitelkártyával csoportos beszedési megbízással teljesített Magyar Telekom számláikból pedig 10-20 százalék közötti visszatérítést kapnak. A Shell–Citibank közös márkajelzésű hitelkártya a rendszeresen autóval közlekedő ügyfeleknek nyújt előnyöket, hiszen használatával a Pénzfeltöltő Program keretében gyűjthetők jóváírások, amelyeket egy későbbi Shell töltőállomáson történő vásárláskor lehet felhasználni.

A régióban jelenleg 14 országban több mint százezer PayPass elfogadóhelyen lehet érintés nélküli rendszeren keresztül fizetni, Magyarországon több mint 6000 helyen, többek között gyorséttermekben, élelmiszerüzletekben, drogériákban, kávézókban, újságárusoknál, mozikban és egyéb szaküzletekben.

Vissza a Sajtószobába