Magyar főoldal | English Mainpage

Eddig összesen 111 ezer fát ültettek el a Citibank idén ötéves jubileumát ünneplő Ültessünk fákat a jövőért programjában

2012. október 8.

59 ezer facsemete Budapest környéki telepítését támogatja az idén ősszel a Citibank az ötéves jubileumát ünneplő Ültessünk fákat a jövőért programjában. A Citibank 2008-ban azt ígérte ügyfeleinek, hogy mindazok nevében, akik áttérnek a nyomtatott számlakivonatról az elektronikusra, elültet egy fát. Ezzel a globális programmal kíván a Citibank hozzájárulni a környezettudatos szemlélet építéséhez ügyfelei körében úgy, hogy ügyfeleivel, környezetvédelmi alapítványokkal és erdészetekkel karöltve szolgálja az életadó természeti kincs, az erdő megújítását a főváros környezetében.

Az idén ősszel 59 ezer facsemetét ültetnek el a Pilisi Parkerdő Budapesti Erdészete által kezelt erdőterületeken a 2011. és 2012. évi aszályban elpusztult fák helyére.

A Citibank és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezetői fát ültetettek és megünnepelték a program ötödik évfordulóját a 2012. évi programindító eseményen, október 5-én.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Nagy örömmel tapasztaljuk, hogy folyamatosan növekszik a programban részt vevő ügyfeleink száma, és hogy egyre többen jelzik nekünk, milyen nagyra értékelik ezt a kezdeményezésünket. Külön öröm számunkra, hogy az ötödik évfordulón rekordszámú fát ültethetünk el ügyfeleink nevében, és ezzel együtt összesen 111 ezer facsemete telepítésével járultunk hozzá a főváros környéki erdők megújításához. E program alátámasztja a társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségünket, és hozzájárul célunk eléréséhez, miszerint a világ vezető digitális bankjává kívánunk válni.”

Jon Wiggins, a magyarországi lakossági üzletág vezetője hozzátette: „Az elektronikus bankszámlakivonat nem csupán egy környezetkímélő megoldás, amivel óvjuk a természetet és az erdőket, hanem egyéb előnyei is vannak az ügyfelek számára: elektronikusan egyszerűbben nyomon követhetik tranzakcióikat, számlainformációikat – bármikor és bárhonnan.”

„A Pilisi Parkerdő örömmel társul a Citibank e kiemelt fontosságú programjához” – mondta Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke. „Köszönjük a Citibank segítségét abban, hogy megőrizzük az erdőket a jövő generációi számára. Az elültetett fák hozzájárulnak a levegő, a víz és a talaj védelméhez, emellett növelik a táj szépségét, miközben élelmet és lakhelyet biztosítanak az erdei életközösségben élő állatoknak.”

E programját a Citibank a Naszályért! Közhasznú Alapítvánnyal, illetve a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben valósítja meg. A Pilisi Parkerdő Zrt.-t 1969-ben alapították, a parkerdőgazdaság szakemberei napjainkban 65 ezer hektárnyi állami tulajdonú erdőterületet kezelnek a főváros környezetében, ahol a legfontosabb feladat a helyi lakosság számára élhető környezet létrehozása mellett a természeti értékek megóvása.

Vissza a Sajtószobába