Magyar főoldal | English Mainpage

Öt tehetséges fiatal szakember nyert díjat az idei Felkai András Ösztöndíjpályázaton

2012. augusztus 29.

Öt tehetséges fiatal szakember nyert továbbképzéséhez ösztöndíjat a Felkai András Ösztöndíjpályázaton 2012-ben. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója, valamint a Felkai András Alapítvány képviseletében Felkai Tamás adták át egy budapesti ünnepségen augusztus 28-án.

Az idei díjakat Bányai Zita, Erdős Tamás és Takács András Tamás, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint Molnár Júlia és Monostori Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem végzett hallgatói nyerték, akik a díjjal járó pénzjutalmat közgazdasági, pénzügyi továbbképzésükhöz fogják felhasználni. Az alapítás óta eltelt idő alatt eddig összesen huszonnyolc fiatal tanulhatott tovább a Felkai András Ösztöndíj segítségével.

A Citibank Magyarország, valamint a Felkai András Alapítvány és Ösztöndíjbizottság képviselői a 2012. évi ösztöndíjasokkal az augusztus 28-ai átadó ünnepségen

Molnár Júlia, az idei díjazottak egyike az ünnepségen elmondta: „Évről évre egyre több egyetemista szerez tudomást az Ösztöndíjról, és úgy tudom, hogy mind többen nyújtanak be pályázatot. Én az okleveles pénzügyi elemző (Chartered Financial Analyst – CFA) minősítés megszerzéséhez kértem támogatást a Felkai András Ösztöndíj pályázaton. Az elnyert pénzdíj segítségével az első vizsgaszintet szeretném teljesíteni idén decemberben. Úgy gondolom, hogy a CFA program elvégzése és a minősítés megszerzése nagyban hozzájárul majd szakmai fejlődésemhez és jövőbeli karriercéljaim eléréséhez, hiszen azt a befektetői társadalom a legmagasabb üzleti etikai és szakmai színvonal szimbólumaként értékeli.”

A díjátadón Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója így méltatta a programot: „Azért fontos számunkra ez a program, mert azáltal, hogy tehetséges egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek tanulmányait, illetve továbbképzését támogatjuk, a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan kiválóan kvalifikált szakemberekkel gazdagodik, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan nyitott szemlélet, pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez.”

A Felkai András Ösztöndíjat 2002 márciusában hozták létre a tragikus körülmények között elhunyt, a magyar üzleti életben széles körben ismert és elismert, kimagasló tehetségű szakember, Felkai András emlékére. A Citibank mellett Felkai András családja, valamint számos pénzügyi vállalat és magánszemély is hozzájárult a díjalaphoz. Az ösztöndíjat 2012 óta a Felkai család által létrehozott Felkai András Alapítvány nonprofit szervezet gondozza.

A díj, amely az alapban összegyűjtött összeg után járó kamatokból kifizetett pénzjutalom, tehetséges egyetemi hallgatók, illetve fiatal szakemberek tanulmányainak támogatását szolgálja, és minden évben a benyújtott pályázatok alapján az Ösztöndíjbizottság ítéli oda, egy előre meghatározott kritériumrendszer alapján. A Felkai András Ösztöndíjról további információ olvasható a http://www.felkaiandrasosztondij.hu/ weboldalon.

Vissza a Sajtószobába