Ágostonné dr. Előd Beátát nevezte ki a Citi a Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetőjévé, valamint az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban működő Citi Közös Szolgáltatások Szervezet adminisztrációért felelős régióvezetőjévé

2012. június 25.

A Citi bejelentette Ágostonné dr. Előd Beáta kinevezését a Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetőjévé, valamint az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban működő Citi Közös Szolgáltatások Szervezet adminisztrációért felelős régióvezetőjévé, 2012. június 1-jei hatállyal. A Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetőjeként ő lesz a Citibank International plc Magyarországi Fióktelepének vezetője is egyben.

A 2005-ben létrehozott Budapest Citi Szolgáltató Központ jelenleg mintegy 700 alkalmazottal működik. Széles körű szolgáltatásokat nyújt a Citi-vállalatoknak a régióban és globális szinten az operáció és a technológia, a pénzügy és a lakossági üzletág változatos területein. Budapest a közelmúltban lett a globális Citi Szolgáltató Központok Hálózatának tagja.

Ágostonné dr. Előd Beáta, a Budapest Citi Szolgáltató Központ vezetőjévé, valamint az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban működő Citi Közös Szolgáltatások Szervezet adminisztrációért felelős régióvezetőjévé való kinevezése kapcsán elmondta: „Nagyon örülök az új munkakörömből adódó új lehetőségeknek. A szolgáltató központ nemrégiben megalakult vezetői csapatával együttműködésben igazi kihívásnak tekintem, hogy én vezethetem a funkciókban és létszámban is folyamatosan bővülő budapesti egység világszínvonalú szolgáltató központtá alakítását célzó munkát. Annak is nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílik a régióban működő Citi Közös Szolgáltatások Szervezetet érintő nagy jelentőségű projekteket vezetni, és hogy részt vehetek a Citi Közös Szolgáltatások Szervezet jövőjének alakítására irányuló stratégiai jelentőségű globális projektek megvalósításában.”

Az elmúlt négy évben Ágostonné dr. Előd Beáta az operációért és technológiáért felelős vezetőként irányította az O&T-szervezetet Magyarországon, felelőssége kiterjedt a teljes operáció, technológia és szolgáltatás biztosítására valamennyi lakossági és vállalati üzletágban. Vezetése alatt számos szabályozói, üzleti és technológiai projekt valósult meg, miközben mind az ügyfél-elégedettséget, mind a dolgozói elégedettséget mérő mutatók évről évre növekedtek.

Ágostonné dr. Előd Beáta több mint húsz éve dolgozik a Citibank Magyarországnál, amely időszak alatt számos pozíciót töltött be az országban: a vállalati üzletágban irányította a treasury operáció és kontroll osztályt, a letétkezelési operáció osztályt, a globális tranzakciós szolgáltatások operáció osztályt, a minőségbiztosítás és belső audit funkciókat, a lakossági üzletágon belül pedig az operáció, szolgáltatás és technológia területek vezetője volt, és mindezek mellett számos jelentős vállalati szintű projekt koordinálását végezte operációs szempontból..

Ágostonné dr. Előd Beáta közgazdász diplomáját a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte, és a Szegedi Tudományegyetem jogi karát is elvégezte.