Magyar főoldal | English Mainpage

A Citibank Magyarország dolgozói az éves Citi Globális Közösségi Napon végzett önkéntes munkával ünnepelték a Citi 200. születésnapját

2012. június 20.

A Citi 2012. június 16-án a 7. Citi Globális Közösségi Nap megrendezésével ünnepelte meg 200. születésnapját világszerte, ezzel is bizonyítva a közösségek szolgálata iránti hosszú távú elkötelezettségét. Június 16-án, szombaton és az azt megelőző napokban a világ 92 országában az eddigi legnagyobb létszámú csapat, összesen százezer citis önkéntes vett részt mintegy 1300 különböző helyi közösségi programon.

Az idei Citi Globális Közösségi Napon a hazai citibankos önkéntes csapat tagjai a budapesti Cseppkő Gyermekotthon mintegy százhúsz, 3 és 24 év közötti lakójának életkörülményeit javították munkájukkal: tisztasági festést végeztek, kertészkedtek, és rendbe tették az otthon udvarát. A munkából a Citibank által támogatott népszerű zenei tehetségkutató verseny, a Megasztár két döntőse, Nagy Adrienn és Nagy Kristóf Bozont is kivette a részét – a gyermekotthon lakóinak nagy örömére. Az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország a Citibank hosszú távú nonprofit partnereként ezúttal is részt vett az önkéntes program megszervezésében.

A Citibank Magyarország önkéntes csapata a Citi Globális Közösségi Napon; középen Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója és dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthon intézményvezetője

A Citi Globális Közösségi Nap minden évben kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a bank jelenlegi és korábbi munkatársai, családtagjaik és barátaik a világ minden táján összefogjanak, és egy napon egy nagy önkéntes csapatként segítsék a helyi közösségeket, az egész évben többek által rendszeresen végzett önkéntes munkát kiegészítve. Ez a közös felelősségtudat a bank 1812-es megalapítása óta beépült a Citi vállalati kultúrájába, és most, a 200. évfordulóján, büszkén ünnepli meg a „Közös cél” alapelvének tükrében.

„A Citi munkatársai immár két évszázada dolgoznak a gazdasági fejlődés elősegítéséért, és támogatják ügyfeleinket céljaik megvalósításában” – mondta Vikram Pandit, a Citi vezérigazgatója. „Hogyan is ünnepelhetnénk másként a Citi 200. évfordulóját, mint hogy e történelmi örökség jegyében közösen teszünk azokért a helyi közösségekért, amelyekben élünk és tevékenykedünk.”

Citibankos önkéntesek festik a Cseppkő Gyermekotthon garzonházának folyosóit

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Nagyon örülök, hogy immár hetedik alkalommal, az idei önkéntes napon is lehetőségem volt együtt dolgozni kollégáimmal. Önkéntes csapatunkkal ezúttal az egyik legnagyobb hazai gyermekotthon lakóinak életkörülményeit javítottuk, hiszen meggyőződésünk, hogy a tiszta és szép környezet nagyban hozzájárul fejlődésükhöz. Munka közben nagyszerű élmény volt látni, hogy a munkatársaim milyen lelkesedéssel dolgoztak együtt szabadidejükben a közös cél érdekében.”

Dr. Herczeg Krisztián, a Cseppkő Gyermekotthon intézményvezetője elmondta: „Nagyra értékeljük a Citibank Magyarország önkéntesei által végzett munkát, hiszen láthatóan megszépült az otthonunk környezete. Külön örültem, hogy többen kisgyermekeiket is elhozták a programra. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom ezt a közösségi napot, mivel kiválóan szolgálja az önkéntes szemléletmód terjesztését Magyarországon, és az önzetlen segítségnyújtásra sok helyütt nagyon nagy szükség van.”

A Citibankos önkéntesek kertet gondoznak a gyermekotthonban június 16-án

Szombaton a citis önkéntes csapatok Ázsiában, a csendes-óceáni térségben, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában szabadidejükben a helyi közösségek helyzetének jobbítása érdekében dolgoztak – többek között pénzügyi ismeretek fejlesztésével, karrierépítéssel, szakmai mentorálással, közösségépítéssel, otthonteremtéssel, katasztrófák utáni kárenyhítéssel, valamint környezetvédelemmel kapcsolatos projektekben. A Citi Globális Közösségi Nap eseményei és friss hírei világszerte nyomon követhetők a #200YearsCiti Twitter-oldalon, a magyarországi programról pedig a Citibank Magyarország Facebook oldalán is olvashatnak.

Vissza a Sajtószobába