Magyar főoldal | English Mainpage

A Citibank elindítja a Citi Alumni Hálózatot Magyarországon

2012. június 7.

A Citibank Magyarország egy tegnap esti budapesti rendezvényen bejelentette a Citi Alumni Hálózat elindítását Magyarországon. Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatójának meghívására mintegy 120-an vettek részt a rendezvényen, köztük volt citibankos dolgozók, a jelenlegi felső vezetés tagjai, illetve Kovács Gábor elismert üzletember, a KOGART Ház alapító tulajdonosa, aki a Citibank Magyarország első volt alkalmazottjaként elvállalta a hazai Citi Alumni Hálózat tiszteletbeli nagykövete megbízást. A Citi Alumni Hálózat globális internetes platform a www.citialumninetwork.com címen érhető el, ahol minden országnak külön weboldala van, és azzal a szándékkal alakították ki, hogy a Citi volt alkalmazottjai a világ minden táján újra kapcsolatba léphessenek a Citivel, illetve egymással.

A Citibank Magyarország Alumni Hálózat programindító rendezvényének résztvevői 2012. június 6-án a KOGART Házban

A programindításról Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „2012-ben ünnepeljük a Citi 200. születésnapját világszerte és Magyarországon, amelynek kapcsán jelentős mérföldkőnek tartjuk a Citi Alumni Hálózat hazai elindítását a volt citibankos kollégáink körében tartott rendezvényen. Új kezdeményezésünk lényege, hogy megünnepeljünk és elismerjünk minden volt munkatársat, aki hozzájárult ahhoz, hogy a Citi olyan vezető globális pénzügyi intézménnyé váljon, amilyen napjainkban, és amilyen az elmúlt 200 év során is volt. A Citi Alumni Hálózat lehetőséget teremt a korábbi citibankos kollégák számára az újbóli kapcsolatfelvételre, új ismeretségek kiépítésére, az eszmecserére és az ötletek megosztására – ily módon továbbra is élhetnek a Citi kínálta előnyökkel. Személyesen is megtapasztaltam, hogyan képes egy erős vállalati kultúra összekovácsolni az embereket, és a Citi Alumni Hálózat keretében most ezt az összetartó erőt kell együtt megőriznünk és tovább építenünk.”

Kovács Gábor, a magyarországi Citi Alumni Hálózat nagyköveti tisztségében megjegyezte: „Én voltam a Citibank Magyarország első alkalmazottja 1985. november 15-én, ezt követően több felső vezetői pozícióban dolgoztam Magyarországon, majd Londonban, ahol 1991-ben úgy döntöttem, hogy hazatérek, hogy saját vállalkozásba kezdjek. Nagyon hálás vagyok a Citibanknak, hogy a kezembe adta azt a tudást, szemléletet, megközelítést és kapcsolatrendszert, amivel megteremthettem azt az anyagi hátteret, amely lehetővé tette számomra, hogy eljussak az általam követett filantróp megközelítéshez. Nagy örömmel fogadtam a hírt, hogy létrejön a magyarországi Citi Alumni-csoport, és lelkesen várom, hogy aktív tagja lehessek a programnak.”

Amellett, hogy a weboldalon keresztül a volt dolgozók kapcsolatot tarthatnak fenn és építhetnek ki egymással hazai és globális szinten egyaránt, friss információkat is olvashatnak a bank életéről. Azok a volt Citi-alkalmazottak, vagy nyugdíjasok, akiknek munkakapcsolata legalább két évig fennállt, és megfelelnek a többi tagsági feltételnek, a www.citialumninetwork.com weboldalon regisztrálhatnak, illetve csatlakozhatnak a hálózathoz.

A Citi Alumni Hálózat regisztrált tagjai hozzáférhetnek a Citi Globális Kilátások és Megoldások weboldalhoz, amely a Citi világszínvonalú kutatásait és elemzéseit tartalmazó tudástár. Az itt található szakmai anyagok segítséget nyújtanak a Citi ügyfeleinek eligazodni a világon jelenleg tapasztalható nagy kihívásokkal jellemzett gazdasági környezetben, a jövő témáiban és trendjeiben, és támogatják őket abban, hogy nyereségesen tudjanak működni a napjainkra jellemző gyorsan változó és összekapcsolt világban. A weboldalon elérhető legfrissebb kutatások és elemzések: (1) Energia 2020: Észak-Amerika az új Közel-Kelet?; (2) Emelkedő trend a mobilszolgáltatásban: A globális mobilfizetési lehetőségek elemzése; (3) 2012 befektetési témái: Navigálás egy növekvő pálya felé; (4) Prioritások a vállalatfinanszírozásban 2012-ben; (5) A határországok vonzása.

Vissza a Sajtószobába