Az EMEA Finance magazin a Citibank Magyarországnak ítélte a Legjobb külföldi bank és a Legjobb befektetési bank Magyarországon díjakat a 2011-es Europe Banking Awards díjprogramban

2012. május 8.

A Citibank Magyarország egy tegnap esti budapesti rendezvényen bejelentette a Citi Alumni Hálózat elindítását Magyarországon. Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatójának meghívására mintegy 120-an vettek részt a rendezvényen, köztük volt citibankos dolgozók, a jelenlegi felső vezetés tagjai, illetve Kovács Gábor elismert üzletember, a KOGART Ház alapító tulajdonosa, aki a Citibank Magyarország első volt alkalmazottjaként elvállalta a hazai Citi Alumni Hálózat tiszteletbeli nagykövete megbízást. A Citi Alumni Hálózat globális internetes platform a www.citialumninetwork.com címen érhető el, ahol minden országnak külön weboldala van, és azzal a szándékkal alakították ki, hogy a Citi volt alkalmazottjai a világ minden táján újra kapcsolatba léphessenek a Citivel, illetve egymással.

A Citibank Magyarország – immáron a negyedik egymást követő évben – az idén ismét elnyerte az EMEA Finance nemzetközi pénzügyi magazin Legjobb befektetési bank Magyarországon díját a 2011-es Europe Banking Awards díjprogramban. E rangos elismerés mellett a Legjobb külföldi bank Magyarországon díjat is a Citibank Magyarország kapta.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „2011-ben ünnepeltük magyarországi működésünk 25. évfordulóját, ugyanakkor 2012 is izgalmas év számunkra, hiszen világszerte együtt ünnepeljük ügyfeleinkkel és a közösségekkel a Citi fennállásának 200. évfordulóját. Nagy megtiszteltetés és öröm számunkra, hogy az EMEA Finance magazin ezzel a két rangos díjjal is elismerte 2011-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményünket. A Citibank Magyarország szilárd alapokon áll. 2011-ben sikeresen bővítettük üzletünket és jelentősen növeltük működési hatékonyságunkat, eredményesen optimalizáltuk költségeinket, megfelelően kezeltük hitelkockázatainkat, és megőriztük erős likviditásunkat. Számos jelentős befektetési banki tranzakcióban vállaltunk vezető szerepet, amelyek révén támogattuk a magán-, illetve a közszférában tevékenykedő vállalati ügyfeleinket pénzügyi céljaik megvalósításában.”

A kéthavonta megjelenő EMEA Finance szaklap a nemzetközi pénzügyi szektor fő eseményeiről és újdonságairól számol be az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban.

A magazin minden évben kiosztja a nagy presztízsű Europe Banking Awards díjakat, amelyekkel azokat a bankokat ismeri el Európában, a FÁK-országokban és Oroszországban, amelyek versenytársaikhoz képest kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, vezető szerepet töltenek be a hazai piacokon, és az egyes országokon belül vagy régiószinten vezetik az eredményrangsorokat. Az elismeréseket a különböző területeken elért teljesítmények és a szervezeti adatok alapján ítélik oda, amelyek között szerepel a piaci részesedés, illetve a fontosabb termékcsoportokon belüli növekedés mértéke, a nyereségesség és a vállalati stratégia.

Az idei díjakat egy májusi díjátadó ünnepség keretében adják át Londonban.