Magyar főoldal | English Mainpage

Akár két számjegyű kamatot is elérhetnek a Citibank ügyfelei a hat devizában választható Citibank Prémium Megtakarítással

2012. március 26.

A Citibank Magyarország mostantól hatféle devizában kínálja a díj nélkül igénybe vehető Citibank Prémium Megtakarítási termékét, amelynek keretében összesen 30 devizapár közül az ügyfél dönti el, hogy számára melyik a legvonzóbb opció.

Számlanyitáskor az ügyfél választja ki, hogy az eddig is elérhető forint, euró és amerikai dollár, továbbá a most indított svájci frank, kanadai dollár vagy angol font közül melyik devizapárral indítja el a konstrukciót, amelyhez szintén maga választja ki az átváltási árfolyamot.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Citibank Magyarországnál befektetési stratégiánknak megfelelően a volatilis piacokon fontos szerephez jutnak a taktikai eszközök. Ezek közül nagy népszerűségnek örvend a Citibank Prémium Megtakarítás, amellyel a lekötött betétek tulajdonságait ötvözzük a devizaopciók jellegzetességeivel annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a normál lekötött betéteknél magasabb kamatok elérését tegyük lehetővé.”

Jon Wiggins, a Citibank lakossági üzletágának vezetője hozzátette: „A rövid futamidő alatt elérhető akár két számjegyű kamatláb az aktuális piaci körülmények között jó alternatívát kínál ügyfeleink számára rövid távú megtakarításaik elhelyezésére. A termék népszerűségét mutatja, hogy a Citibank Prémium Megtakarítással rendelkező ügyfeleink száma az elmúlt fél év alatt közel háromszorosára nőtt.”

Az ajánlatról

A Prémium Megtakarítás betétnek nem minősülő, nem tőkevédett megtakarítási termék, amely egy devizapár egymáshoz viszonyított árfolyamának alakulásától függően a betéti kamatoknál magasabb kamat elérésének lehetőségét hordozza magában. Amennyiben a futamidő végén gyengült vagy szinten maradt az alapdeviza árfolyama a párként választott deviza árfolyamához képest, a befektetés kamatokkal növelt értékét az alapdevizában írják jóvá az ügyfél számláján. Az ügyfél akkor is hozzájut a kamathoz és a tőkéhez, ha a futamidő végén erősödött a fenti kontextusban az árfolyam, ám ebben az esetben az általa előre kiválasztott alternatív devizában, a szerződéskötéskor kiválasztott árfolyamon átváltva történik a számlán a jóváírás.

A Citibank Prémium Megtakarítást a Citibank-fiókokban, illetve az első megtakarítás elhelyezése után a Citibank treasury szakértőinek segítségével, rögzített telefonvonalon keresztül is meg tudják az ügyfelek vásárolni, díjmentesen. A befektetendő minimumösszeg 2,5 millió forint vagy 10 000 svájci frank, euró, angol font, amerikai, illetve kanadai dollár.

Vissza a Sajtószobába