Magyar főoldal | English Mainpage

A Citibank Citigold privátbanki üzletága 6 kategóriában nyert első helyezést az Euromoney 2012. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén

2012. február 29.

A Citibank Magyarország Citigold privátbanki üzletága első helyezést nyert a befektetési termékek választékkínálata kategóriában az Euromoney magazin 2012. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén. E győzelmen felül a Citibank Magyarország befektetési tanácsadást végző csapatát szintén első helyezéssel méltatták a devizatermékek, a strukturált termékek, az opciós termékek, a nem-művészeti jellegű luxus befektetési termékek, valamint a nemzetközi szolgáltatások kategóriákban.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Citi 200 éves történelmére, páratlan globális hálózatára és szakmai tudásbázisára építve vagyonkezelési stratégiánk fő célkitűzése, hogy a legmagasabb értéket képviselő, legszélesebb befektetési termékválasztékot hozzuk el az erős pénzügyi háttérrel rendelkező magyarországi ügyfeleink számára. Az Euromoney 2012. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérésén elnyert hat első helyezésünk elismeri a termékválasztékunk bőségét és minőségét, amely magas színvonalú Citi-temékekből, illetve globálisan is elismert, iparágukban vezető partnereink termékeiből áll, és ezek közül néhány termék kizárólag a Citibankon keresztül érhető el Magyarországon.”

Jon Wiggins, a Citibank lakossági bankjának vezetője hozzátette: „Ügyfeleink megbízható partnereként a kiváló ügyfélkiszolgálásra törekszünk. A magasan képzett, nagy tapasztalattal rendelkező személyi bankáraink szaktudását a fejlett technológián alapuló, innovatív CitiPlanner elemzőprogramunk támogatja abban, hogy az ügyfélre szabott befektetési portfóliókat úgy alakítsuk ki, illetve kezeljük, hogy azok a lehető legnagyobb mértékben támogassák ügyfeleinket pénzügyi céljaik elérésében. Különösen nagyra értékeljük az Euromoney 2012-es felmérésén elnyert díjakat, hiszen ezen elismerések versenytársaink értékelését tükrözik.”

A díjról

Az Euromoney nemzetközi pénzügyi szaklap minden évben elkészíti az egész világra kiterjedő felmérését a privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatásokat nyújtó piaci szereplők körében. Ez a felmérés 2004 óta ad részletes képet arról, hogy a számos eszköztípus és befektetési forma tekintetében melyek a legjobban teljesítő bankok, beleértve a tanácsadást, és a portfóliókezelést.

Az Euromoney Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások rangsora a legjobb privátbanki szolgáltatások mennyiségi és minőségi vizsgálatán alapszik, piacok és szolgáltatási területek szerint felosztva. Ezáltal hasznos útmutatásul szolgál az erős pénzügyi háttérrel rendelkező magánszemélyek számára a privátbanki és vagyonkezelői piacon megtalálható szolgáltatókról. A rangsor összeállításakor számos tényezőt figyelembe vesznek, így többek között megvizsgálják az adott szolgáltató által kezelt vagyon nagyságát, jövedelmezőségét, az egy személyi bankárra jutó ügyfelek számát, valamint a nyújtott szolgáltatások körét és minőségét.

Vissza a Sajtószobába