Hungarian | English

A Citi és a Financial Times globális innovációs díjat hozott létre azon ígéretes vezetők teljesítményének elismerésére, akik a jövő kihívásainak megfelelően alakítják át városaikat

A Citi, a Financial Times és az INSEAD innovatív városfejlesztési megoldásokra ösztönöznek az oktatás, az energia, az egészségügy és az infrastruktúra területén

2011. december 6.

A Citi és a The Financial Times (FT) bejelentették a „The FT/Citi Ingenuity Awards: Urban Ideas in Action" („FT/Citi innovációs díj: városfejlesztési ötletek a gyakorlatban”) elnevezésű díj létrehozását. A globális program célja olyan személyek teljesítményének elismerése, akik innovatív városfejlesztési megoldásaikkal szolgálják a nagyvárosokat, a nagyvárosi lakosságot és közösségeket az oktatás, az energia, az egészségügy és az infrastruktúra területén.

Napjainkban a Föld népességének több mint fele városokban él, és ez az arány az elkövetkező évtizedekben várhatóan növekedni fog. Emiatt a városok számára egyre fontosabb feladattá válik szembenézni az urbanizáció jelentette kihívásokkal, és olyan megoldásokat találni ezekre, amelyek elősegítik az infrastruktúra modernizációját, a hatékonyság és az életminőség javítását, a fenntartható növekedést és fejlődést. A Citi és a Financial Times azért indította el globális kezdeményezését, hogy elismerje a jövő vezetőinek a teljesítményét, akik jobbá, gyorsabbá, hatékonyabbá teszik a nagyvárosok működését.

„A Citi nap mint nap minden tudását és tapasztalatát a világ száz országának városaiban jelentkező kihívások szolgálatába állítja” – mondta Vikram Pandit, a Citi vezérigazgatója. „Fennállásunk 200. évfordulója egybeesik a városiasodás felgyorsulásának időszakával, ezért nagy örömünkre szolgál, hogy e program keretében olyan lelkes emberek munkáját honorálhatjuk, akik ötleteikkel hozzájárulnak a nagyvárosok növekedéshez és gazdasági fejlődéséhez.”

Globális jelenlétének köszönhetően a Citi egyedülálló ismeretekkel rendelkezik a komplex nagyvárosi környezetről. A „Citi for Cities” és egyéb kezdeményezései keretében az egész világon együttműködik az állami és a magánszektorban tevékenykedő ügyfeleivel és partnereivel, támogatja a kereskedelmet, a gazdasági integrációt, továbbá kihasználja a digitális, a mobil- és a bankkártya-technológiák fejlődésében rejlő lehetőségeket.

„Napjaink urbanizációs kihívásai lehetőségeket teremtenek a jövőről határozott elképzelésekkel rendelkező emberek számára, hogy kreativitásuk és a legújabb technológiák segítségével forradalmasítsák életünket” – mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója. „Programunk célja, hogy azoknak az innovatív vezetőknek a teljesítményét díjazzuk, akik a városok fejlődéséért dolgoznak az Európa, Közel-Kelet és Afrika régióban, továbbá a világ többi részén.”

A nagyvárosok átalakításán, modernizálásán dolgozó vezetők kiemelkedő teljesítményének elismerése érdekében a Citi a The Financial Times-szal közösen megbízta az INSEAD-et, a világ egyik legnagyobb és legjobb, innovációra szakosodott üzleti iskoláját, hogy dolgozza ki a díj odaítélésének feltételeit és módszertanát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Citivel közösen megjutalmazhatjuk azokat, akik a gyorsuló urbanizáció igényeire válaszoló, innovatív megoldásokkal segítik a piac működését" – mondta Ben Hughes, a Financial Times globális kereskedelmi igazgatója és vezérigazgató-helyettese. "Az egyre komolyabb kihívásokkal szembesülve, világszerte számos vállalkozás és egyén bizonyította be, hogy nagyfokú kreativitásra, találékonyságra és ambícióra képes, ha innovatív megoldásokkal kell előállni. Közülük a legjobbak teljesítményét díjakkal ismerjük el, és azzal, hogy hírt adunk róluk magazinjainkban, online jelentéseinkben és konferenciáinkon.”

„Az új kihívások újfajta gondolkodásmódot kívánnak meg" – mondta Bruno Lanvin, az INSEAD eLab igazgatója. "Büszkék vagyunk arra, hogy a Citivel közösen létrehozhattuk ezt a globális programot, amelynek célja kellő elismerésben részesíteni az urbanizáció kérdéseire a legjobb megoldásokat nyújtó, kiváló elméket a világ minden táján.”

A díj odaítélésének menete

Az FT/Citi Ingenuity Awards pályázatra 2011. november 17. és 2012. március 26. között lehet nevezni. A The Financial Times és az INSEAD megvizsgálja, hogy a pályázatok megfelelnek-e a követelményeknek, egy globális bírálóbizottság választja ki a legjobb pályázatokat, majd közülük a nyerteseket.

A The FT 2012-ben megjelenő magazinsorozatában közli majd a döntőbe került jelöltek névsorát, akik meghívást kapnak a 2012 folyamán megrendezésre kerülő urbanizációs témájú konferenciákra. Az egyes kategóriák nyerteseinek és a globális nyertesnek 2012 novemberében adják át a díjakat egy díszvacsora keretében. Az online jelentkezési lap a www.ft.com/ingenuity weboldalon található, ahol a jelentkezés feltételeiről és a programról is további tudnivalók olvashatók.

Vissza a Sajtószobába