Hungarian | English

Batara Sianturi Citibank elnök-vezérigazgató interaktív előadásával elindult a 2011/2012. évi Citibank–Corvinus Egyetem Oktatási Program

2011. november 14.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékének százhatvan hallgatója vesz részt a 2011/2012-es Citibank–Corvinus Egyetem Oktatási Programban, amelynek célja az oktatás színvonalának növelése. Az idei programindító rendezvényt október 27-én tartották, amelyen a Citibank által alapított Legjobb végzős hallgató díjat ketten vehették át, és Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója interaktív fórumot tartott a diákokkal, amelynek alapjául a "Citi működése a változó globális környezetben" című előadása szolgált.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója interaktív fórumot tartott a diákokkal

Az idén nyolcadik alkalommal meghirdetett program amellett, hogy pénzügyi támogatást nyújt a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék oktatási színvonalának emeléséhez, a Citibank szakembereinek pénzügyi és banki témájú előadásait, egy esettanulmányi versenyt, illetve a Legjobb végzős hallgató díjat is magában foglalja.

A programindító rendezvényen átadott 2010/2011-es tanév Legjobb végzős hallgató díját két diák kapta megosztva – Dorogi Éva és Reinhardt Vivien –, akik az indoklás szerint a kiváló tanulmányi összeredmények mellett az egyetemi évek alatt tanúsított kivételes proaktív tevékenységükkel érdemelték ki e címet.

Fiáth Attila, egyetemi docens, Reinhardt Vivien és Dorogi Éva díjazottak, Batara Sianturi, valamint Virág Miklós, tanszékvezető (balról jobbra) a Legjobb végzős hallgató díjak átadásakor

Reinhardt Vivien, a Legjobb végzős hallgató díj elnyerése kapcsán ezt mondta: „Nagyon örülök, hogy a tanulásba fektetett kemény munkámat most ezzel a citibankos díjjal is elismerték. Igazán érdekesnek és hasznosnak tartottam a szakmai előadásokat, amelyeket az elmúlt két évben hallhattunk a citibankos önkéntes szakemberektől, hiszen egy globális bank gyakorlati tapasztalataival egészíthettük ki egyetemi elméleti ismereteinket. A vállalati pénzügyek terén sikerült már gyakorlati tapasztalatokat is szereznem a pénzügyi és a kereskedelmi iparágakban, és az már biztos, hogy a vállalati pénzügyek terén képzelem el a karrieremet. Terveim között szerepel egy szakirányú MBA-diploma megszerzése is, amihez nagy segítséget jelent a Citibank Legjobb végzős hallgató díjjal járó pénzjutalom.”

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Az idei előadásom volt a második programindító alkalom, és nagy örömmel láttam, hogy milyen nagy a diákok részéről az érdeklődés mindazon tudás és tapasztalat iránt, amelyet egy globális pénzügyi intézmény vezetőjeként meg tudtam osztani velük. A Citibank globális és hazai támogatási stratégiájának egyik fókuszterületével összhangban zajló programunkkal büszkén járulunk hozzá az egyetemi oktatás színvonalának folyamatos növeléséhez.”

Fiáth Attila, a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék docense az egyetem képviseletében, a program koordinátoraként ezt mondta: „Örülök, hogy a 2004 óta zajló program sikereire építve tovább folytathatjuk ezt az együttműködést, amelyről tanárként úgy tartom, hogy a Citibank az önkéntes előadások, valamint a komoly pénzdíjjal járó esettanulmányi verseny és a Legjobb végzős hallgató díj révén is motiválja a hallgatókat szakmai ismereteik bővítésére.”

Vissza a Sajtószobába