Az ügyfelek választása alapján a Citibanknak ítélték a "Legjobb bank a globális pénzforgalmi szolgáltatások terén" díjat Magyarországon az Euromoney 2011. évi pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó felmérésén

A Citi első helyezést nyert el globálisan, valamint Közép- és Kelet-Európában is

2011. november 9.

A Citibank Magyarország ma bejelentette, hogy a treasury és kereskedelemfinanszírozási üzletágát egymás után másodszor választották elsőnek az Euromoney éves, pénzforgalmi szolgáltatásokra vonatkozó véleményfelmérésében. Amellett, hogy a Citi Magyarországon az idén is megszerezte az első helyet, globálisan immáron ötödször, továbbá öt régióban, illetve összesen 13 országban is első helyezést kapott az ügyfelek szavazatai alapján az idei felmérésen.

„Minden nap, a világ minden táján munkatársaink együttműködésben ügyfeleinkkel azon dolgoznak, hogy valóban hasznos megoldásokkal tudjuk támogatni ügyfeleinket céljaik elérésében ebben a gyorsan változó üzleti környezetben” – nyilatkozta Naveed Sultan, a Citi treasury és kereskedelemfinanszírozási üzletágának globális vezetője. „Az Euromoney felmérése kivételes lehetőséget teremt ügyfeleink számára, hogy visszajelzést adjanak nekünk arról, valóban beváltjuk-e a nekik tett ígéreteinket. Szeretném megköszönni ügyfeleinknek, hogy szavazataikkal ismét első helyre juttatták a Citit.”

„A Citibank Magyarországnál nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy az Euromoney idei pénzforgalmi szolgáltatások felmérésében ismét ilyen magas elismerést kaptunk ügyfeleinktől. Nagyra értékeljük ügyfélkapcsolatainkat és ügyfeleink irántunk való bizalmát, amelyet most szavazataikkal is kifejeztek” – mondta Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója. „Ügyfélközpontú szervezetként nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy meghallgassuk ügyfeleink igényeit, és megoldásokat nyújtsunk számukra, s ez büszkeséggel tölt el minket.”

A nagyvállalatok körében végzett felmérésben:

A Citi első helyezést szerzett a felmérésben részt vevő öt régióban is, amelyek a következők: Afrika, Közép- és Kelet-Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika és Nyugat-Európa.

Ugyancsak a Citi nyerte a Vezető hazai bank a pénzforgalmi szolgáltatások terén díjat a következő 13 országban: Algéria, Argentína, Csehország, Elefántcsontpart, Gabon, Kazahsztán, Kenya, Magyarország, Mexikó, Nigéria, Oroszország, Spanyolország és Szlovákia.

A pénzintézetek körében végzett felmérésben:

A pénzintézeti ügyfelek szavazatai alapján a Citi egy sor regionális vezető helyet is elnyert:

A Citi továbbra is elkötelezetten biztosítja ügyfelei számára az innovatív eszközöket és megoldásokat, az erős technológiai hátteret és a páratlan globális hálózatához való hozzáférést. A globális, regionális és országos első helyezéseken kívül az ügyfelek több ügyfél-elégedettségi értékelésben is előkelő helyre rangsorolták a Citit, ideértve az árazás versenyképességét, az iparági szakértelmet és ismereteket, az elektronikus banki szolgáltatások biztonságának minőségét, az ügyfél-kapcsolattartók szakértelmét, az üzletfolytonosság biztosítását és az erre való felkészültséget, az ügyfélkiszolgálás színvonalát, a technikai támogatást, az elszámolási rendszerekhez való hozzáférést, valamint az innovatív fizetési és behajtási módszereket értékelő felméréseket.

A Globális Tranzakciós Szolgáltatások, a Citi vállalati és intézményi üzletágának divíziója integrált pénzforgalmi, kereskedelemfinanszírozási, valamint letétkezelési szolgáltatásokat kínál világszerte multinacionális vállalatoknak, pénzügyi intézményeknek, illetve a közszférában működő intézményeknek. A világ több mint 100 országára kiterjedő hálózatában a Globális Tranzakciós Szolgáltatások divízió több mint 65 ezer ügyfélnek nyújt szolgáltatásokat. A 2011. 3. negyedévi pénzügyi adatok alapján az átlagos összbetétállomány 365 milliárd dollárt, míg a letétkezelés alatt álló eszközállomány 12,5 trillió dollárt tesz ki.