Hungarian | English

A Citibank Magyarország önkéntesei is csatlakoztak a 6. Citi Globális Közösségi Naphoz

2011. október 27.

Az immáron hatodik éve megrendezett Citi Globális Közösségi Napon a Citibank Magyarország önkéntes dolgozói a programban világszerte részt vevő kollégáikkal együtt ismét bizonyították a helyi közösség szolgálata iránti elkötelezettségüket. Október 22-én, szombaton, a Citibank Magyarország önkéntes dolgozói egy budapesti speciális oktatási feladatokat ellátó iskola felújításán dolgoztak, amikor globális szinten a Citi mintegy 40 ezer önkéntese a világ 78 országában közel 1100 projektben vett részt.

A citibankos önkéntes csapat tagjai a 6. Citi Globális Közösségi Napon

A Citi dolgozói kultúrájának meghatározó alapértéke az önkéntesség, és év közben a Citi számos dolgozója végez önkéntes munkát. A Globális Közösségi Nap azonban kivételes lehetőséget kínál arra, hogy a vállalat munkatársai a világ minden táján összefogjanak családtagjaikkal és barátaikkal, s egyetlen nagy önkéntes csapatot alkotva fejezzék ki a közösség szolgálata iránti elkötelezettségüket. Ilyenkor Észak-Amerikában, Ázsiában, Latin-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában a helyi önkéntes csapatok szabadidejükben a helyi közösségek helyzetének jobbítása érdekében dolgoznak – többek között írás-olvasás oktatással, otthonteremtéssel, környezetvédelemmel, élelmezéssel, egészségüggyel, valamint katasztrófák utáni kárenyhítéssel kapcsolatos projektekben.

Osztálytermet dekoráló citibankos önkéntesek a Ferencvárosi Komplex Iskolában október 22-én

Az Erőforrás Alapítvány – United Way Magyarország hosszú távú nonprofit partnerként vesz részt évről évre a Citibank hazai önkéntes programjainak kialakításában. Az idén a citibankos önkéntes csapat Budapesten, a Ferencvárosi Komplex Iskola mintegy százhatvan – 2 és 18 év közötti –speciális oktatási igényű tanulójának iskolai környezetét varázsolta szebbé: újjáfestették az ablakokat, falra festett mesemotívumokkal díszítettek osztálytermeket, kertészkedtek, és rendbe hozták az iskola udvarát.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "Nagyon örülök, hogy immár hatodik alkalommal, az idei önkéntes napon is lehetőségem volt együtt dolgozni kollégáimmal. Önkéntes csapatunkkal ezúttal hátrányos helyzetű, értelmi fogyatékos gyermekek tanulási körülményeit javítottuk, hiszen meggyőződésünk, hogy az egészséges és szép környezet nagyban hozzájárul értelmi fejlődésükhöz. Munka közben nagyszerű élmény volt látni, hogy a munkatársaim milyen lelkesedéssel dolgoztak együtt szabadidejükben a rászoruló gyermekek megsegítése érdekében."

Vissza a Sajtószobába