Az idén 15 ezer facsemete elültetését támogatja a Citibank az Ültessünk fákat a jövőért programja keretében

2011. október 20.

Az idén ősszel a Citibank további 15 ezer facsemetét telepít Budapest környékén az Ültessünk fákat a jövőért programja keretében. 2008-ban azzal az ígérettel indította el a Citibank ezt a programot, hogy a nyomtatott számlakivonatról elektronikusra váltó mindegyik lakossági és kkv-ügyfele nevében elültet egy fát. E kezdeményezéssel a Citibank hozzájárul a környezettudatos szemlélet építéséhez az ügyfelei körében, ugyanakkor ügyfeleivel, környezetvédelmi alapítványokkal és erdészetekkel karöltve szolgálja az életadó természeti kincs, az erdő megújítását a főváros környékén.

Az idén ősszel 15 ezer csertölgy facsemetét ültetnek el Törökbálint erdőségeiben, a szélviharok nyomán károsodott akácos pótlására. A csertelepítés egyben a természetes élőhely rehabilitációját is szolgálja, hiszen a tájidegen állományok helyére így őshonos, a természeti csapásoknak jobban ellenálló erdőtömbök kerülhetnek.

A Citibank Magyarország és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezetői fát ültetnek a 2011. évi programindító eseményen szeptember 30-án

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "Az elmúlt évek során számos alkalommal jelezték ügyfeleink, hogy nagyra értékelik ezt a kezdeményezésünket, és szívesen vesznek részt a programban, ezért döntöttünk a folytatás mellett. Az ideivel együtt összesen 52 ezer facsemete elültetésével járulunk hozzá a főváros környéki erdők megújításához, miközben korszerű megoldást kínálunk ügyfeleinknek, hogy elektronikusan követhessék nyomon számlainformációikat. Ez a program kiválóan példázza a közösség támogatása iránti elkötelezettségünket a 25. évfordulónkat ünneplő 2011-es évben, és nagyban támogatja törekvésünket, hogy a világ vezető digitális bankjává váljunk."

Jon Wiggins, a magyarországi lakossági üzletág vezetője hozzátette: "Ez az első évem a magyarországi Citibanknál, és lenyűgöz, hogy mennyire beépült ez a zöld program a lakossági és a vállalati üzletágba egyaránt. A hitelkártya-birtokos ügyfelek bevonásával a programban még több fát fogunk ültetni a következő években. Az elektronikus bankszámlakivonatnak a környezetvédelmi hasznosság mellett egyéb előnyei is vannak az ügyfelek számára: online módon sokkal egyszerűbben nyomon követhetik tranzakcióikat – bármikor és bárhonnan.".

"A Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel társul a Citibank e kiemelt fontosságú programjához" – mondta Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. természetvédelmi és termelési főmérnöke. "Köszönjük a Citibank segítségét a viharkárok helyreállításában, hiszen az elültetett fák hozzájárulnak a levegő, a víz és a talaj védelméhez, emellett növelik a táj szépségét, miközben élelmet és lakhelyet biztosítanak az erdei életközösségben élő állatoknak."

E programját a Citibank az Erdők a Közjóért Alapítvánnyal, illetve a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel együttműködésben valósítja meg. A Pilisi Parkerdő Zrt.-t 1969-ben alapították, a parkerdőgazdaság szakemberei napjainkban 65 ezer hektárnyi állami tulajdonú erdőterületet kezelnek a főváros környezetében, ahol a legfontosabb feladat a helyi lakosság számára élhető környezet létrehozása mellett a természeti értékek megóvása.