Hungarian | English

Már elérhető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Kombinált Hitel Garanciával programja a Citibank kkv-ügyfelei számára

2011. október 19.

A Citibank az elsők között csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett Kombinált Hitel Garanciával (KHG) elnevezésű programhoz, amely lehetővé teszi a bank kis- és középvállalati ügyfelei számára, hogy egyablakos ügyintézéssel, a bankhoz nyújtsák be a KHG-eljárásba bevont Gazdasági Operatív Program, illetve Közép-Magyarországi Operatív Program keretében kiírt pályázatokhoz kapcsolódó pályázati dokumentációt és hiteligényléseket.

A tervezett beruházás megvalósításához a programban részt venni jogosult vállalkozásoknak mindössze 25 százalék saját forrással kell rendelkezniük, amelyhez a Citibank – a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességével támogatott – a beruházás összértékének 50 százalékát kitevő, kedvezményes beruházási hitelt folyósít. Ezen felül a fennmaradó 25 százaléknyi részt sikeres pályázat esetén EU-forrásból a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG Zrt.) biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában. A vállalkozások az egész folyamatot a Citibankon keresztül, egyablakos rendszerben intézhetik.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: "A kkv-szektort a gazdaság egyik fő mozgatórugójának tartjuk, és üzleti stratégiánk egyik fontos elemeként bankon belül is kiemelt figyelmet fordítunk erre az üzletágra. Hosszú távú partnerként támogatjuk a magyarországi vállalkozásokat fenntartható növekedési céljaik elérésében, és most nagyon örülünk, hogy a saját forrásainkon felül egy ilyen többpartneres, konstruktív programmal is a segítségükre lehetünk. Várakozásunk szerint a konstrukció nagy mértékben támogatja a kkv-k beruházásainak elindulását, és ezen keresztül a szektor megerősödését, ami pozitívan hat a gazdasági növekedésre is."

Szabó István, a Citibank kkv-üzletágának vezetője hozzátette: "Az egyablakos eljárás szoros együttműködést eredményez a bank és a pályázók között, és a programban részt vevő minden fél számára számos előnnyel jár. Ügyfeleinknek átlátható, gyors és kevesebb adminisztrációval járó igénylési folyamatot tudunk biztosítani, a MAG Zrt.-hez kizárólag hitelképes vállalkozások ígéretes beruházási tervei jutnak el, nekünk pedig az a fontos, hogy a beruházó cég növekedési pályára léphet, és így a várhatóan komplexebb banki igényeket felkészült csapatunkkal örömmel szolgáljuk ki."

Vissza a Sajtószobába