Hungarian | English

Euromoney magazin a Citinek ítélte „A feltörekvő piacok legjobb bankja” és „A legjobb bank a tranzakciós szolgáltatások terén” globális díjakat

A világszerte összesen 16 első díj között „A legjobb bank a pénzforgalmi szolgáltatások terén” Közép- és Kelet-Európában díj is szerepel

2011. augusztus 24.

Az Euromoney magazin a 2011. évi Kiválóság Díjai között a Citinek ítélte „A feltörekvő piacok legjobb bankja„ és „A legjobb bank a tranzakciós szolgáltatások terén” díjakat. E két globális elismerés mellett a Citi még további hét régiós első díjban részesült, beleértve „A legjobb bank a pénzforgalmi szolgáltatások terén” Közép- és Kelet-Európában díjat. A további hét országos első helyezéssel összesen 16 első díjat tudhat magáénak.

„Nagyon büszkék vagyunk az Euromoneytól kapott elismerésre. Elsődleges célunk, hogy segítsük ügyfeleink sikerességét a globális piacokon, illetve támogassuk őket a feltörekvő piacokra vonatkozó hozam- és növekedési céljaik megvalósításában. A Citi páratlan nemzetközi hálózata és a világ több mint száz országában szerzett tapasztalatunk olyan stratégiai erősségeink, amelyeket készséggel állítunk ügyfeleink szolgálatába” - mondta John Havens, a Citi vállalati és intézményi üzletágának vezetője, a Citi elnöke és működésért felelős vezetője.

Francesco Vanni d'Archirafi, a Citi globális tranzakciós szolgáltatások üzletágának vezetője hozzátette: „Nagyon örülünk annak, hogy az Euromoney ezzel a globális díjjal elismerte globális tranzakciós szolgáltatások üzletágunk teljesítményét. A Citinél elkötelezetten szolgáljuk ki ügyfeleinket helyi, regionális és globális szinten egyaránt, bárhol is folytassák üzleti tevékenységüket a világon. Növekedésünk következő szintjét úgy érjük el, hogy fokozottan kihasználjuk a kínálkozó lehetőségeket. Így több figyelmet fordítunk a feltörekvő piacokra, bővítjük üzleti kapcsolatainkat meglévő ügyfeleinkkel és az ő globális ellátási hálózatukhoz tartozó vállalkozásokkal, valamint a nagyvárosokban jelentkező lehetőségekre válaszul digitális megoldásokat és átfogó szolgáltatásokat kínálunk a Citi más üzletágaival együttműködésben.” Az Euromoney 1997 óta immár a 11. alkalommal részesíti a Citi globális tranzakciós szolgáltatások üzletágát a világ legjobb globális treasury szolgáltatójának járó elismerésben.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Euromoney e rangos díjával elismeri a szolgáltatásaink színvonalának növelése és rendszereink fejlesztése iránti elkötelezettségünket. Célunk, hogy ügyfeleink számára minden egyes alkalommal kiváló ügyfélkiszolgálást nyújtsunk, miközben a világ vezető globális pénzügyi szolgáltatójának tagjaként Magyarországon, valamint a Dél-Közép-Európa régióban és a Balti-térségben is ügyfeleink számára a világ összes tájáról a legjobb termékekhez, szolgáltatásokhoz és banki innovációs megoldásokhoz biztosítunk hozzáférést.”

Az Euromoney a világ egyik vezető pénzügyi havi kiadványa, amely különös figyelmet szentel a bankszektornak. A szaklap minden esztendőben - immár 20. éve - ítéli oda a legjobb pénzügyi intézményeknek járó Kiválóság Díjakat, amelyek a pénzügyi iparág legnagyobb presztízsű elismerései közé tartoznak világszerte. Az idei globális díjakat a július 7-i díjátadó ünnepség keretében adták át Londonban, míg a díjazottak teljes listáját az Euromoney augusztusi számában teszik közzé.

Vissza a Sajtószobába