Négy diák nyert díjat a Citibank-Corvinus Egyetem Oktatási Program 2011. évi Esettanulmányi Versenyén

2011. június 29.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékről négy mesterszakon tanuló egyetemi hallgató nyert díjat az idei Citibank Esettanulmányi Versenyen, amely a nyolcadik éve zajló Citibank-Corvinus Egyetem Oktatási Program része. A díjakat Batara Sianturi, a Citibank elnök-vezérigazgatója, Dr. Virág Miklós, tanszékvezető és Fiáth Attila, a tanszék egyetemi docense adta át június 28-án, egy ünnepségen. A verseny első helyezettje Mezei Bálint, munkájának címe: Kreatív könyvelési motivációk a hazai mikro-, kis- és középvállalatoknál.

A Citibank Magyarország és a Corvinus Egyetem képviselői a díjazottakkal a 2011. évi Citibank-Corvinus Egyetem Esettanulmányi Verseny díjátadóján, június 28-án

Mezei Bálint, az esettanulmányi verseny első helyezettje így foglalta össze tapasztalatait a versenyről: „A Citibank Esettanulmányi Versenyen való részvétel kiváló lehetőséget biztosított számomra, hogy jobban megismerjem a hazai kkv-k működését, illetve az erre a szegmensre vonatkozó könyvelési törvényeket és előírásokat, valamint, hogy megismerjem a vállalkozások motivációit, amelyek kreatív könyvelési módszerek alkalmazására ösztönzik őket. Ebben a témában további kutatómunkát is tervezek, amelynek eredményeit az esettanulmányban foglaltakkal együtt a szakdolgozatom megírásában is szeretném hasznosítani. Nagyon örülök, hogy én nyertem az első díjat, mivel a vele járó pénzjutalmat további tanulmányaim finanszírozására tudom fordítani.”

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „A pénzügyi oktatás a Citibanknál világszerte és Magyarországon is kiemelten támogatandó terület, és ez a program nagyszerű példája annak, hogy milyen sikeres lehet egy ilyen többszintű stratégiai együttműködés, mint a miénk. Nagy örömmel hallgatom a diákok visszajelzését arról, hogy mennyi tudást és tapasztalatot szereztek a versenyben való részvétellel, illetve végig, a programunk során. Több kollégámmal együtt nagyon szívesen tartunk előadást a hallgatóknak, hiszen az egyetlen nagy globális pénzügyi szolgáltató cég vezetőiként olyan globális perspektívát és gyakorlati tapasztalatokat tudunk átadni a diákoknak, amelyek jól kiegészítik az egyetemi elméleti ismereteiket.”

Fiáth Attila, a Vállalkozások Pénzügyei Tanszék docense az egyetem képviseletében a program koordinátoraként ezt mondta: „A pénzjutalommal járó Citibank Esettanulmányi Verseny nagyszerűen motiválja a diákokat, hogy időt és energiát fektessenek az esettanulmányok kidolgozásába, ezáltal fejlesszék elemzői képességeiket, és gyakorlatot szerezzenek egy-egy szakterületen. A díjjal járó pénzjutalmat önfejlesztésre és karrierlehetőségeik bővítésére fordíthatják.”

A második helyezett Nagy Bence lett A magyar bankrendszer népesedési folyamatainak szervezetökológiai vizsgálata című tanulmányával, továbbá két diák vehette át a harmadik helyezéssel járó díjat. Kiss Richárd: Femtocella - új technológia, új piaci lehetőségek és Hódi András István: Pénzügyi befektetők akvizíciós lehetőségei a hazai piacon, avagy „A RÁBA-story” című esettanulmányával érdemelte ki az elismerést. A díjnyertes munkákat a tanszék négy tanárából álló zsűri választotta ki egy strukturált értékelési pontrendszer alapján.

A Citibank Magyarország 2004 óta támogatja az oktatás színvonalának növelését a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozások Pénzügyei Tanszékén. Az anyagi támogatás mellett e hosszú távú stratégiai program a Citibank szakembereinek banki témájú előadásait, egy esettanulmányi versenyt, illetve a Legjobb végzős hallgató díjat is magában foglalja, amelyet a 2011/2012-es programindító eseményen adnak majd át októberben.