Hungarian | English

Citibank: 25 éve az ügyfelek és a közösségek szolgálatában Magyarországon

2011. március 17.

2011-ben fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Citibank Magyarország, az első leányvállalat, amelyet a Citi a Közép- és Kelet-Európa régióban létesített 1985-ben.

Batara Sianturi, a Citibank Magyarország elnök-vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk a számos kiemelkedő eredményre és innovációra, amelyeket ügyfeleink és a magyar közösség érdekeit szolgálva értünk el, illetve valósítottunk meg magyarországi működésünk 25 éve alatt. Arra is büszkék vagyunk, hogy kulcsszereplőként támogattuk Magyarország gazdasági fejlődését és modernizációját az elmúlt negyed évszázad alatt.”

„A következő 25 évben is azért fogunk dolgozni, hogy ügyfeleink életminőségét növelni tudjuk a páratlan globális hálózatunkat és széles körű, világszínvonalú termékeinket kiaknázó innovációinkkal. Elkötelezettek vagyunk a kiváló ügyfélkiszolgálás iránt, és egy csapatként mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink számára a velünk való kapcsolatot minden alkalommal rendkívüli élménnyé tegyük” – tette hozzá Sianturi úr.

Újságírók és a bank felsővezetői Batara Sianturi elnök-vezérigazgató előadását hallgatják a Citibank Magyarország 25. évfordulójának megünneplésére rendezett sajtóeseményen március 17-én

Az elmúlt 25 év során a Citibank szakembercsapata rövid és hosszú távú pénzügyi megoldásokat nyújtott vállalati ügyfelei számára, mely idő alatt e vállalatok életének több jelentős eseményében is aktív résztvevők voltak. A Citi mérföldkőnek számító finanszírozási tranzakciói között megemlíthető az első hazai kereskedelmi értékpapír-kibocsátási program megszervezése a Matáv számára 1993-ban, a Westel 900 induló finanszírozása 1997-ben, az addigi legnagyobb forintalapú projektfinanszírozás keretein belül a Vodafone Magyarországnak 2000-ben nyújtott induló projekthitel, az első iszlám finanszírozási struktúra megvalósítása Magyarországon a MOL számára 2001-ben, továbbá az addigi legnagyobb szindikált hitel megszervezése a MOL számára 2007-ben.

A Citi több sikeres állami kötvénykibocsátásban főszervezőként vett részt a magyar kormány megbízásából, többek között 2008-ban egy másfél milliárd eurós, 2009-ben pedig egy egymilliárd eurós államkötvény-kibocsátási programban, mely utóbbi tranzakció hozzájárult a Magyarország iránt a globális gazdasági és pénzügyi válság idején megingott befektetői bizalom helyreállításához. 2010-ben a Citi egy újabb kétmilliárd dolláros államkötvény-kibocsátásban szintén főszervezőként szerepelt.

A Citi közel 200 éves globális innovációs hagyományaira építve a Citibank Magyarország elsőként vezette be a hazai piacon a 24 órás telefonos ügyfélszolgálatot 1995-ben, elsőként kínált kezes és fedezet nélkül személyi kölcsönt 1996-ban, elsőként bocsátott ki valódi hitelkártyát 1998-ban, és elsőként kínált külföldi befektetési alapokat magánügyfeleknek 2002-ben. Egyedi volt a piacon a Citigold Vagyontervezési szolgáltatás 2003-ban, a hitelkártya-szolgáltatáshoz kapcsolódó Könnyített Törlesztés 2004-ben, a Citibank Platinum Hitelkártya Citigold Club privilégiumszolgáltatásokkal, a Malév-Citibank és a Shell-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák 2006-ban, a Citigold Select Center és a Citigold Global Access szolgáltatás 2007-ben, a Nullaforintos Bankszámlacsomagok 2008-ban, a Magyar Telekom-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák 2009-ben, illetve a nemzetközi portóliódiverzifikációs megoldások biztosítása Budapesten a londoni székhelyű Citi International Personal Bankkel együttműködésben.

A Citibanknál páratlan globális lehetőségeket és szakértelmet kínálnak az ügyfeleknek Magyarországon, hiszen egyetlen pénzintézet sem rendelkezik a Citiéhez hasonló világszintű fizikai jelenléttel és méretekkel. Ügyfeleik számára így a világ összes tájáról a legjobb termékekhez, szolgáltatásokhoz és banki innovációs megoldásokhoz tudnak hozzáférést biztosítani a Citibank Magyarországnál.

Napjainkban a Citibank egyedülálló globális bankként széles körű termékekkel és szolgáltatásokkal szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Vezető helyet foglal el a hazai piacon a hitelkártyák, a prémiumbanki szolgáltatások (Citigold), az internetes banki szolgáltatások, a globális tranzakciós szolgáltatások, a treasury, valamint a multinacionális vállalatok hazai leányvállalatainak kiszolgálása terén. Többcsatornás értékesítési hálózata az ország nagyvárosaiban található 26 bankfiókból, az internetes, illetve a 24 órás telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.

A Citibank Magyarország elkötelezetten támogatja a helyi társadalmi közösségeket céljaik elérésében. A Citi globális társadalmi felelősségvállalási stratégiájával összhangban elsősorban a pénzügyi oktatásra, a civilszervezetek és a kisvállalkozások fejlesztésére, valamint az ügyfelek környezettudatosságának építésére fektetik a hangsúlyt. Így például az ország 310 általános iskolájában 130 000 diák tanulhat a pénzügyi oktatási tananyagaikból, amelyeket a 2001 óta a Junior Achievement Alapítvánnyal közösen megvalósított Citibank Pénzügyi Oktatási Iskolatámogatási Program keretében adományoztak, és 37 000 facsemetét ültettek el a főváros környéki erdőkben az e-számlakivonatra áttért ügyfelek nevében a 2008-ban elindított Ültessünk fákat a jövőért program keretében.

Vissza a Sajtószobába