Citi Mobile - Συχνές Ερωτήσεις

 

Γενικά για την υπηρεσία Citi Mobile


Citi Mobile Banking - Όνομα Χρήστη & Κωδικός

Κωδικός μίας Χρήσης

 

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία Citi Mobile;
Citi Mobile για Smartphones
 • Ανοίξτε το πρόγραμμα πλοήγησης web του κινητού σας
 • Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση http://mobile.citibank.gr
Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό που ήδη χρησιμοποιείτε στο Citibank Online από τον υπολογιστή σας.

Citi Mobile Αpps Εφαρμογή Citi Mobile για iPhone® ή iPod touch®
Μπορείτε να την κατεβάσετε με δύο τρόπους:
 • Από το iPhone®, με αναζήτηση Citibank GR στο App Store.
 • Aπό τον υπολογιστή σας μέσω iTunes® Store (και κάνετε sync το iPhone® ή iPod touch®)
 • Αν διαβάζετε αυτές τις οδηγίες από το iPhone® σας, επιλέξτε το παρακάτω εικονίδιο

Εφαρμογή Citi Mobile για Βlackberry®

 • Στείλτε από το κινητό σας SMS με τη λέξη "MOB" στο 19129 (χρέωση 0,11 ευρώ με ΦΠΑ, Μ-STAT). Θα λάβετε απαντητικό SMS με το link για να κατεβάσετε την εφαρμογή.
 • Αν διαβάζετε αυτές τις οδηγίες από τη συσκευή σας Blackberry® κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να κατεβάσετε την εφαρμογή:
  https://mobile.citibank.gr/middleware/binary/downloadbinary.jsp

Εφαρμογή Citi Mobile για συσκευή Android™

 • Aν έχετε συσκευή Android™ κατεβάστε την εφαρμογή από το Android Market, αναζητώντας "Citibank GR".

Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό που ήδη χρησιμοποιείτε στο Citibank Online από τον υπολογιστή σας.

Αν δεν χρησιμοποιείτε ήδη το Citibank Online, κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία Ονόματος Χρήστη και Κωδικού από το PC σας.

Tα iPhone®, iPod touch® είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της Apple Inc. Το App Store είναι σήμα υπηρεσιών της Apple Inc. Το Android™ αποτελεί σήμα κατατεθέν της Google Inc., νομικό πρόσωπο το οποίο δεν συνδέεται με την Citigroup Inc.
Το σήμα Blackberry® ανήκει στην Research In Motion Limited και είναι κατοχυρωμένο στις Η.Π.Α. και ενδεχομένως να είναι καταχωρημένο ή να τελεί υπό καταχώρηση σε άλλες χώρες. H Citigroup Inc. δεν αποτελεί δικαιούχο, ανάδοχο ή συνδεδεμένο νομικό πρόσωπο της Research in Motion Limited ούτε αποτελεί εντολοδόχο αυτής.

αρχή σελίδας
Ποιές συναλλαγές είναι διαθέσιμες μέσω Citi Mobile;
Xρησιμοποιώντας το Citi Mobile έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τα παρακάτω:
 • Να βλέπετε  τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών σας λογαριασμών (ιστορικότητα 3 μηνών), καθώς και τα υπόλοιπα και τις πρόσφατες κινήσεις των πιστωτικών σας καρτών.
 • Να μεταφέρετε χρήματα μεταξύ των λογαριασμών σας.
 • Να μεταφέρετε χρήματα σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα
 • Να μεταφέρετε χρήματα στο λεπτό, στη Citibank, σε περισσότερες από 25 χώρες στον κόσμο
 • Να πληρώνετε τις πιστωτικές σας κάρτες Citibank
 • Nα κάνετε πληρωμές προς δικαιούχους που έχετε ήδη ενεργοποιήσει στο Citibank Online.
 • Ενημερώνεστε για τις μοναδικές προσφορές που είναι διαθέσιμες για τις κάρτες σας Citibank και Diners στην Ελλάδα
 • Αναζητάτε καταστήματα και ATM Citibank, αλλά και σημεία εξυπηρέτησης Citigold. Επικοινωνήστε με το Citiphone 24/7 (διαθέσιμα μόνο για Citi Mobile Apps)
αρχή σελίδας
Yπάρχουν επιπλέον χρεώσεις για τη χρήση της υπηρεσίας Citi Mobile;
To Citi Mobile διατίθεται χωρίς επιπλέον χρέωση. Ισχύουν όμως οι χρεώσεις για μεταφορές/πληρωμές της υπηρεσίας Citibank Online. Παρολ' αυτά, για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Citi Mobile θα πρέπει να διαθέτετε κινητό με πρόσβαση στο Internet. Ως εκ τούτου, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας μπορεί να σας χρεώνει για να έχετε πρόσβαση στο Internet.
αρχή σελίδας
Πρέπει να χρησιμοποιήσω συγκεκριμένο πάροχο κινητής τηλεφωνίας;
Το Citi Mobile είναι διαθέσιμο μέσω όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.
αρχή σελίδας
Μπορώ να έχω πρόσβαση στην υπηρεσία Citi Mobile από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο;
Η υπηρεσία Citi Mobile είναι προσβάσιμη από όλα τα κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν Internet. Συσκευές που δεν διαθέτουν ασφαλή σύνδεση με mobile internet, δεν θα μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία Citi Mobile.
αρχή σελίδας
Γιατί να χρησιμοποιώ την υπηρεσία Citi Mobile αντί της υπηρεσίας Citibank Online από το κινητό μου τηλέφωνο;
Η υπηρεσία Citi Mobile έχει σχεδιαστεί ειδικά για να «χωράει» σε οθόνες κινητών τηλεφώνων. Η εξειδικευμένη σχεδίαση σάς επιτρέπει να απολαμβάνετε την υπηρεσία με χαρακτηριστική ευκολία, που σε άλλη περίπτωση δεν θα ήταν εφικτή. Η υπηρεσία Citibank Online είναι κατάλληλη για χρήση μόνο από το PC σας γιατί η οθόνη είναι πολύ μεγάλη και «βαριά» για να μπορεί να εμφανιστεί σωστά σε οθόνη κινητού τηλεφώνου.
αρχή σελίδας
Γιατί η σύνδεση στην υπηρεσία Citi Mobile μερικές φορές είναι αργή;
Η ταχύτητα σύνδεσης του mobile internet των κινητών, εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, όπως η τοποθεσία, η κάλυψη δικτύου, ο πάροχος, το είδος σύνδεσης ή το μοντέλο συσκευής. Η εξειδικευμένη σχεδίαση της υπηρεσίας Citi Mobile για κινητά τηλέφωνα βοηθά στη μείωση του χρόνου φόρτωσης της εφαρμογής.
αρχή σελίδας
Είναι ασφαλής η υπηρεσία Citi Mobile;
Έχουμε εφαρμόσει διάφορες μεθόδους ασφαλείας για να διασφαλίσουμε τα δεδομένα σας. Η υπηρεσία Citi Mobile είναι το ίδιο ασφαλής με την υπηρεσία Citibank Online: 

1. To website είναι προστατευμένο με υψηλής ασφάλειας κρυπτογράφηση 128-bit (128-bit Secure Sockets Layer).

2. H πρόσβαση προστατεύεται, αφού απαιτεί τη χρήση προσωπικού Ονόματος Χρήστη και Κωδικού.

3. Η σύνδεση στην υπηρεσία διακόπτεται αυτόματα αν μείνει ανενεργή για περισσότερα από 5 λεπτά, γεγονός που αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση της υπηρεσίας από άλλο πρόσωπο.
Επίσης, η υπηρεσία Citi Mobile δεν αποθηκεύει πληροφορίες των λογαριασμών σας στη συσκευή του τηλεφώνου, οπότε οι λογαριασμοί σας είναι ασφαλείς σε περίπτωση που χάσετε ή σας κλέψουν το κινητό σας τηλέφωνο.
αρχή σελίδας
Μπορώ να έχω πρόσβαση στην υπηρεσία Citi Mobile από το εξωτερικό;
Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Citi Mobile οπουδήποτε έχετε σύνδεση στο mobile internet μέσω της συσκευής του κινητού σας.
αρχή σελίδας
Δεν έχω Όνομα Χρήστη & Κωδικό για το Citibank Online. Τι πρέπει να κάνω;
Παρακαλώ επισκεφθείτε τον Οδηγό Χρήσης Citibank Online για να δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε Όνομα Χρήστη & Κωδικό. Αν έχετε τραπεζικό λογαριασμό στη Citi, χρειάζεστε τον αριθμό της Debit κάρτας σας, το ΑΤΜ ΡΙΝ σας και τον αριθμό ενός τραπεζικού σας λογαριασμού. Αν είστε πελάτης που έχει μόνο πιστωτική κάρτα, χρειάζεστε τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, το ΑΤΜ ΡΙΝ της κάρτας σας και τον αριθμό CVV2.
αρχή σελίδας
Πώς μπορώ να δημιουργήσω Όνομα Χρήστη και Κωδικό για την υπηρεσία Citi Mobile;
Δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστό Όνομα Χρήστη και Κωδικό για την υπηρεσία Citi Mobile. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά που ήδη έχετε για την υπηρεσία Citibank Online.
αρχή σελίδας
Aν πάω στο www.citibank.gr μέσω του κινητού μου τηλεφώνου, μπορώ να δημιουργήσω Όνομα Χρήστη και Κωδικό;
Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία Citibank Online από το PC σας, για τη δημιουργία Ονόματος Χρήστη και Κωδικού.
αρχή σελίδας
Έχω ξεχάσει το Όνομα Χρήστη. Τι πρέπει να κάνω;
Μπορείτε να ζητήσετε υπενθύμιση του Ονόματος Χρήστη από την αρχική οθόνη Σύνδεσης του Citibank Online, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο «Yπενθύμιση Ονόματος Χρήστη» Για την υπενθύμιση του Ονόματος Χρήστη θα σας ζητηθεί ο αριθμός της κάρτας σας (Citi Debit Card ή πιστωτική) και το ATM PIN σας. 
αρχή σελίδας
Έχω ξεχάσει τον Κωδικό μου. Τι πρέπει να κάνω;
Μπορείτε να ορίσετε νέο Κωδικό κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο «Αλλαγή Κωδικού» από την αρχική οθόνη Σύνδεσης του Citibank Online. Για τον ορισμό νέου Κωδικού, θα σας ζητηθεί να δώσετε το Όνομα Χρήστη, τον αριθμό της κάρτας σας (Citi Debit Card ή πιστωτική) και το ΑΤΜ ΡΙΝ.
αρχή σελίδας
Μπορώ να αλλάξω Όνομα Χρήστη και Κωδικό μέσω της υπηρεσίας Citi Mobile Banking;
Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο μέσω Citibank Online. Μπορείτε να αλλάξετε Όνομα Χρήστη ή/και Κωδικό αφού συνδεθείτε στην υπηρεσία Citibank Online από το PC σας.
αρχή σελίδας
Τι είναι ο Κωδικός μίας Χρήσης;
Είναι ένας 6-ψήφιος κωδικός ο οποίος αποστέλλεται αυτόματα με SMS στο κινητό σας κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε στις υπηρεσίες Citibank Online ή Citi Mobile.
αρχή σελίδας
Τι πρέπει να κάνω αν η Τράπεζα δεν έχει το κινητό μου ή έχει λανθασμένο αριθμό;
Καλέστε το Citiphone στο 210 9290 190 για να δηλώσετε το κινητό τηλέφωνό σας, ή επισκεφθείτε ένα κατάστημα Citibank.
αρχή σελίδας
Πόσες φορές μπορώ να χρησιμοποιήσω τον Κωδικό μίας χρήσης (One-Time PIN);
Τον Κωδικό μίας Χρήσης μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε μόνο μία φορά. Από τη στιγμή που θα σας αποσταλεί, παραμένει ενεργός για χρήση επί 5 λεπτά. Κάθε φορά που συνδέεστε στην υπηρεσία Citibank Online ή Citi Mobile, σας αποστέλλεται αυτόματα νέος Κωδικός μίας Χρήσης (One-Time PIN). Επίσης, αν βρίσκεστε στην οθόνη «Επικύρωση Κωδικού μίας Χρήσης» μπορείτε να ζητήσετε νέο Κωδικό μίας Χρήσης πατώντας στο κουμπί «Αποστολή νέου Κωδικού μίας Χρήσης».
αρχή σελίδας
Τι πρέπει να κάνω αν δώσω λανθασμένο Κωδικό μίας Χρήσης πάνω από 3 φορές;
Σε αυτήν την περίπτωση «κλειδώνει» ο λογαριασμός σας και πρέπει να τον ξεκλειδώσετε, επιλέγοντας από την αρχική οθόνη του Citibank Online «Αλλαγή Κωδικού». Σε περίπτωση που κλειδώσετε το λογαριασμό σας από το Citi Mobile, μπορείτε να τον ξεκλειδώσετε μόνο από την αρχική οθόνη του Citibank Online, επιλέγοντας «Αλλαγή Κωδικού».
αρχή σελίδας
Μπορώ να συνδέσω πολλούς αριθμούς κινητών σε ένα προφίλ του Citibank Online;
Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.
αρχή σελίδας
Ποιες ξένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναι διαθέσιμες για την αποστολή του Kωδικού μίας Χρήσης;
Μπορείτε να δείτε τον σχετικό κατάλογο κάνοντας κλικ εδώ.
αρχή σελίδας
Τι είναι το Flash SMS;
Είναι ένα είδος SMS που εφ' όσον υποστηρίζεται από τη συσκευή σας, ανοίγει αυτόματα στην οθόνη του κινητού σας και μπορείτε άμεσα να το διαβάσετε, χωρίς να το ψάχνετε στα εισερχόμενα μηνύματα.
αρχή σελίδας
Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η μορφή Flash SMS;
Η μορφή Flash χρησιμοποιείται κατά την αποστολή Κωδικού μίας χρήσης στις εξής περιπτώσεις:
- Κατά τη σύνδεση στην υπηρεσία Citibank Online και Citi Mobile
- Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει ή θέλετε να αλλάξετε τον Κωδικό που έχετε ορίσει στο προφίλ σας.
αρχή σελίδας
Γιατί χρειάζεται να λαμβάνω τo SMS του Kωδικού μίας χρήσης σε μοφή flash;
Η νέα αυτή μορφή μηνυμάτων κάνει τη χρήση του Κωδικού μίας Χρήσης πιο απλή: το flash SMS εμφανίζεται άμεσα στην οθόνη του κινητού και δεν χρειάζεται να χάνεται χρόνο να ψάχνετε τα μηνύματά σας. Το flash sms συνήθως διαγράφεται αυτόματα και δεν γεμίζει τη μνήμη του κινητού σας. Ορισμένα μοντέλα σας δίνουν την επιλογή για αποθήκευση ή ακύρωση, προκειμένου να διαλέξετε.
αρχή σελίδας
Τι πρέπει να κάνω αν το κινητό μου δεν υποστηρίζει flash SMS;
Σε αυτή την περίπτωση θα λάβετε ένα κανονικό SMS.
αρχή σελίδας
Τι πρέπει να κάνω αν κατά λάθος κλείσει το flash SMS και δεν έχω προλάβει να το χρησιμοποιήσω;
Στην οθόνη «Επικύρωση Κωδικού μίας Χρήσης», μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί «Αποστολή νέου Κωδικού μίας Χρήσης» για να σας αποσταλεί νέος Κωδικός μίας Χρήσης.
αρχή σελίδας

Αν το ερώτημά σας αφορά κάτι άλλο πατήστε  εδώ